AktualnościProdukty

Violife Grecki biały – teraz także w kostkach

Violife Grecki biały – teraz także w kostkach

Portfolio roślinnych alternatyw sera Violife dla gastronomii jest coraz bogatsze! Teraz profesjonaliści mogą korzystać już z nowej, wygodniejszej formy popularnego Violife Greckiego białego – gotowych kostek, idealnych do sałatek oraz innych dań na zimno i na ciepło.

Violife Grecki biały w kostce zastępuje klasyczną fetę i sprawdzi się w sałatkach, na pizzy (po wypieczeniu jako dodatek), w zapiekankach, kanapkach, daniach z makaronem lub jako samodzielna przekąska. Dostępny jest w praktycznym pojemniku z solanką, który zapewnia świeżość na dłużej.

Dotychczas Violife Grecki biały dostępny był w bloku 1,2 kg oraz w bloku do gotowania 2,5 kg, który znakomicie sprawdza się w daniach na ciepło. Jego intensywny, wytrawny smak jest świetny do zapiekanek, kanapek oraz sosów i dipów.

Linia produktów greckich marki Violife cieszy się u nas dużą popularnością, ponieważ Polacy bardzo lubią kuchnię grecką. Dzięki Violife teraz jest ona dostępna także dla osób rezygnujących z produktów odzwierzęcych. Grecki Biały – tak jak cała oferta Violife, roślinnych zamienników goudy, mozzarelli, cheddara czy parmezanu – jest doskonały dla wegan czy osób nietolerujących laktozy. Roślinne alternatywy sera są też zdecydowanie lepsze dla naszej planety.

– Szefowie kuchni cenią produkty Violife, ponieważ można je stosować wymiennie w gotowych już recepturach albo z ich pomocą serwować zupełnie nowe dania. Ważne jest też szerokie portfolio, które pozwala tworzyć roślinne alternatywy wielu różnorodnych potraw, doskonały smak i fakt, że produkty Violife można podawać bez obaw wszystkim gościom – mówi Robert Kopacz, Szef Kuchni Upfield Professional.

Upfield to największa na świecie firma tworząca produkty do smarowania, smażenia i gotowania bazujące na olejach roślinnych. Do Upfield należą takie marki jak m.in. Rama, Kasia, Delma czy Flora. Szefowie kuchni cenią m.in. Ramę Cremefine Profi, Ramę Professional Bakery, oliwy Altis, zaś w portfolio firmy znajdują się także w pełni wegańskie: Flora Plant oraz roślinne alternatywy dla sera Violife. Misją firmy jest dostarczanie zdrowych, wysokiej jakości produktów, opartych na roślinach.

Violife Grecki biały – teraz także w kostkach

Violife Grecki biały – teraz także w kostkach

Portfolio roślinnych alternatyw sera Violife dla gastronomii jest coraz bogatsze! Teraz profesjonaliści mogą korzystać już z nowej, wygodniejszej formy popularnego Violife Greckiego białego – gotowych kostek, idealnych do sałatek oraz innych dań na zimno i na ciepło.

Violife Grecki biały w kostce zastępuje klasyczną fetę i sprawdzi się w sałatkach, na pizzy (po wypieczeniu jako dodatek), w zapiekankach, kanapkach, daniach z makaronem lub jako samodzielna przekąska. Dostępny jest w praktycznym pojemniku z solanką, który zapewnia świeżość na dłużej.

Dotychczas Violife Grecki biały dostępny był w bloku 1,2 kg oraz w bloku do gotowania 2,5 kg, który znakomicie sprawdza się w daniach na ciepło. Jego intensywny, wytrawny smak jest świetny do zapiekanek, kanapek oraz sosów i dipów.

Linia produktów greckich marki Violife cieszy się u nas dużą popularnością, ponieważ Polacy bardzo lubią kuchnię grecką. Dzięki Violife teraz jest ona dostępna także dla osób rezygnujących z produktów odzwierzęcych. Grecki Biały – tak jak cała oferta Violife, roślinnych zamienników goudy, mozzarelli, cheddara czy parmezanu – jest doskonały dla wegan czy osób nietolerujących laktozy. Roślinne alternatywy sera są też zdecydowanie lepsze dla naszej planety.

– Szefowie kuchni cenią produkty Violife, ponieważ można je stosować wymiennie w gotowych już recepturach albo z ich pomocą serwować zupełnie nowe dania. Ważne jest też szerokie portfolio, które pozwala tworzyć roślinne alternatywy wielu różnorodnych potraw, doskonały smak i fakt, że produkty Violife można podawać bez obaw wszystkim gościom – mówi Robert Kopacz, Szef Kuchni Upfield Professional.

Upfield to największa na świecie firma tworząca produkty do smarowania, smażenia i gotowania bazujące na olejach roślinnych. Do Upfield należą takie marki jak m.in. Rama, Kasia, Delma czy Flora. Szefowie kuchni cenią m.in. Ramę Cremefine Profi, Ramę Professional Bakery, oliwy Altis, zaś w portfolio firmy znajdują się także w pełni wegańskie: Flora Plant oraz roślinne alternatywy dla sera Violife. Misją firmy jest dostarczanie zdrowych, wysokiej jakości produktów, opartych na roślinach.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Polska organizuje eliminacje do Olimpiady w pizzy neapolitańskiej

Targi w Krakowie wracają do gry

Jakub Kasprzak zwycięzcą Bocuse d’Or Poland 2021! Zobacz fotorelację

Pewnego razu na Dzikim Zachodzie. Z wizytą u Wojciecha Wojtkowiaka, szefa kuchni Indian Steak

Poland 100 Best Restaurants Awards 2022

Dawid Klimaniec i Restauracja Tygiel świętują swoje oficjalne otwarcie w najbliższy weekend!