Aktualności

Szkolenie charytatywne „Zdrowie na talerzu”

Szkolenie charytatywne „Zdrowie na talerzu”

Już 22 września 2024 roku w Międzynarodowej Szkole Kulinarnej Ashanti w Łodzi odbędą się kulinarne warsztaty charytatywne dedykowane osobom z chorobami krwi. Celem jest poprawa zdrowia i podniesienie jakości życia zarówno chorych, jak i ich opiekunów.

Warsztaty „Zdrowie na talerzu” stanowią wyraz dążenia do budowania świadomego społeczeństwa, które docenia rolę zdrowego odżywania w codziennym życiu. Inicjatorzy wydarzenia podkreślają, że podniesienie świadomości można osiągnąć poprzez edukację, praktyczne szkolenia kulinarne, a także wsparcie opiekunów.

Szkolenie, które poprowadzi Amedeo Piovesan – były szef kuchni i współwłaściciel włoskiej restauracji Esseza Italiana w Łodzi, obejmuje zarówno teorię, jak i praktykę. Pierwsza część, którą stanowi wykład dietetyka, będzie doskonałą okazją do poznania procesów żywienia i dowiedzenia się, co należy jeść w trakcie choroby. Podczas części praktycznej uczestnicy przygotują z szefem kuchni całodniowe menu oparte o smaczne, zdrowe dania na bazie drobiu, ryb i warzyw.

Program przewiduje przygotowanie m.in. koktajlu bananowo-owsianego, filetu z kurczaka w sosie selerowym, marynowanych filetów z pstrąga łososiowego z puree ziemniaczano-marchwiowym, groszkiem i fasolką, a także majonezu z awokado.

Więcej informacji o wydarzeniu oraz zapisy na: https://sklep.ashanti.pl/zdrowie-na-talerzu,3,578,1670

Źródło: Ashanti

Szkolenie charytatywne „Zdrowie na talerzu”

Szkolenie charytatywne „Zdrowie na talerzu”

Już 22 września 2024 roku w Międzynarodowej Szkole Kulinarnej Ashanti w Łodzi odbędą się kulinarne warsztaty charytatywne dedykowane osobom z chorobami krwi. Celem jest poprawa zdrowia i podniesienie jakości życia zarówno chorych, jak i ich opiekunów.

Warsztaty „Zdrowie na talerzu” stanowią wyraz dążenia do budowania świadomego społeczeństwa, które docenia rolę zdrowego odżywania w codziennym życiu. Inicjatorzy wydarzenia podkreślają, że podniesienie świadomości można osiągnąć poprzez edukację, praktyczne szkolenia kulinarne, a także wsparcie opiekunów.

Szkolenie, które poprowadzi Amedeo Piovesan – były szef kuchni i współwłaściciel włoskiej restauracji Esseza Italiana w Łodzi, obejmuje zarówno teorię, jak i praktykę. Pierwsza część, którą stanowi wykład dietetyka, będzie doskonałą okazją do poznania procesów żywienia i dowiedzenia się, co należy jeść w trakcie choroby. Podczas części praktycznej uczestnicy przygotują z szefem kuchni całodniowe menu oparte o smaczne, zdrowe dania na bazie drobiu, ryb i warzyw.

Program przewiduje przygotowanie m.in. koktajlu bananowo-owsianego, filetu z kurczaka w sosie selerowym, marynowanych filetów z pstrąga łososiowego z puree ziemniaczano-marchwiowym, groszkiem i fasolką, a także majonezu z awokado.

Więcej informacji o wydarzeniu oraz zapisy na: https://sklep.ashanti.pl/zdrowie-na-talerzu,3,578,1670

Źródło: Ashanti

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Wszystkie piece konwekcyjno-parowe iCombi Pro posiadają certyfikat ENERGY STAR®

Niezapomniana gala jubileuszowa: Winterhalter świętuje 25 lat w Polsce

Chef’s Table by Ernest Jagodziński

Piekarnia rzemieślnicza Chaud Pain otwiera nowe punkty w stolicy

Olimpiada Kulinarna IKA 2024. Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy na ostatnich treningach

Gdy kończą się żarty, wkracza Winterhalter