Aktualności

Sweettargi 2023 w Katowicach

11. Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie – Sweettargi 2023 wracają w wielkim stylu. Wśród imprez towarzyszących m.in. II Mistrzostwa Polski na Pralinę, Festiwal Kawy oraz Strefa Rzemieślnika. Najsłodsze targi na południu Polski już 18-20 marca 2023 w MCK Katowice.

Po długiej przerwie wracają najsłodsze targi na południu Polski. Wśród imprez towarzyszących II Mistrzostwa Polski na Pralinę, Festiwal Kawy, gorące debaty, pokazy oraz degustacje, a także Strefa Rzemieślnika.

18-20 marca w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach zapachnie świeżym chlebem na zakwasie, kawą i czekoladą. Wracają Sweet Targi, a wraz z nimi wystawcy z branży piekarniczo-cukierniczo-lodziarskiej oraz ciekawy program, dla którego warto być na tym wydarzeniu. Przez trzy dni trwania imprezy zapraszamy na aromatyczny Festiwal Kawy, na którym swój udział zapowiedziały najlepsze palarnie z kraju i zagranicy, znane kawiarnie oraz niesamowici bariści.

W Strefie Rzemieślnika odbywać będą się pokazy pieczenia chleba i produktów półcukierniczych na zakwasie prowadzone przez przedstawicieli stowarzyszenia Rzemieślnik. Wystąpią, m.in. Szymon Sapieha, Maciej Majzon Wójtowicz, Krzysztof Wysłucha oraz Mateusz Szymura. Jak prowadzić zakwas, które bochenki warto wprowadzić do oferty oraz od czego zacząć przygodę z croissantami? Na te i wiele innych pytań odpowiedzi znajdziecie między smakowitymi wypiekami.

19 marca do walki o tytuł Mistrza czekoladowych słodkości zawalczą uczestnicy II edycji Mistrzostwa Polski na Pralinę. Tym razem będą musieli stworzyć czekoladki inspirowane polskimi smakami. Jury przewodzi największy znawca i mistrz czekolady w Polsce – Michał Iwaniuk.

Oprócz tego ciekawe prelekcje i pokazy poprowadzą goście specjalni: youtuberka, autorka publikacji i trener kulinarny – Agnieszka Jasińska (Kulinarne Nawigacje) zaprezentuje specjały w stylu zero waste, wege i opowie o kulinarnych trendach na rok 2023. Fotografka i stylistka żywności, Kasia Fiszer (Food&Light) zdradzi triki stosowane fotografii kulinarnej, a Łukasz Jasiński zapewni dawkę adrenaliny i ekscytacji przy prelekcji i degustacji ciastek z udziałem… owadów. Natomiast właścicielka kultowej cukierni butikowej, Sylwia Grodzka-Haba (Pani Foremka) opowie o tym, jak budować markę osobistą oraz roli ciastka jako nośnika dobrych emocji.

W trakcie zwiedzania targów warto będzie również posłuchać toczących się debat dotyczących najważniejszych spraw – m.in. przyszłości branży i umiejętnego zarządzania firmą w czasach kryzysu i inflacji. Na szczególną uwagę zasługuje debata o przyszłości tradycyjnego piekarstwa, lodziarstwa i cukiernictwa „Wspólnie o rzemiośle”. Dodatkowo na zwiedzających czekają liczne konkursy z fantastycznymi nagrodami ufundowanymi przez Partnerów SweetTargów. W puli nagród znajdują się m.in. hulajnogi elektryczne oraz wypożyczenie samochodu marki Volkswagen na weekend.

Przyjdź – zainspiruj się, wymień się doświadczeniem, spotkaj się z branżą, poznaj trendy i uczyń ten rok jeszcze słodszym.

Sweettargi 2023 w Katowicach

11. Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie – Sweettargi 2023 wracają w wielkim stylu. Wśród imprez towarzyszących m.in. II Mistrzostwa Polski na Pralinę, Festiwal Kawy oraz Strefa Rzemieślnika. Najsłodsze targi na południu Polski już 18-20 marca 2023 w MCK Katowice.

Po długiej przerwie wracają najsłodsze targi na południu Polski. Wśród imprez towarzyszących II Mistrzostwa Polski na Pralinę, Festiwal Kawy, gorące debaty, pokazy oraz degustacje, a także Strefa Rzemieślnika.

18-20 marca w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach zapachnie świeżym chlebem na zakwasie, kawą i czekoladą. Wracają Sweet Targi, a wraz z nimi wystawcy z branży piekarniczo-cukierniczo-lodziarskiej oraz ciekawy program, dla którego warto być na tym wydarzeniu. Przez trzy dni trwania imprezy zapraszamy na aromatyczny Festiwal Kawy, na którym swój udział zapowiedziały najlepsze palarnie z kraju i zagranicy, znane kawiarnie oraz niesamowici bariści.

W Strefie Rzemieślnika odbywać będą się pokazy pieczenia chleba i produktów półcukierniczych na zakwasie prowadzone przez przedstawicieli stowarzyszenia Rzemieślnik. Wystąpią, m.in. Szymon Sapieha, Maciej Majzon Wójtowicz, Krzysztof Wysłucha oraz Mateusz Szymura. Jak prowadzić zakwas, które bochenki warto wprowadzić do oferty oraz od czego zacząć przygodę z croissantami? Na te i wiele innych pytań odpowiedzi znajdziecie między smakowitymi wypiekami.

19 marca do walki o tytuł Mistrza czekoladowych słodkości zawalczą uczestnicy II edycji Mistrzostwa Polski na Pralinę. Tym razem będą musieli stworzyć czekoladki inspirowane polskimi smakami. Jury przewodzi największy znawca i mistrz czekolady w Polsce – Michał Iwaniuk.

Oprócz tego ciekawe prelekcje i pokazy poprowadzą goście specjalni: youtuberka, autorka publikacji i trener kulinarny – Agnieszka Jasińska (Kulinarne Nawigacje) zaprezentuje specjały w stylu zero waste, wege i opowie o kulinarnych trendach na rok 2023. Fotografka i stylistka żywności, Kasia Fiszer (Food&Light) zdradzi triki stosowane fotografii kulinarnej, a Łukasz Jasiński zapewni dawkę adrenaliny i ekscytacji przy prelekcji i degustacji ciastek z udziałem… owadów. Natomiast właścicielka kultowej cukierni butikowej, Sylwia Grodzka-Haba (Pani Foremka) opowie o tym, jak budować markę osobistą oraz roli ciastka jako nośnika dobrych emocji.

W trakcie zwiedzania targów warto będzie również posłuchać toczących się debat dotyczących najważniejszych spraw – m.in. przyszłości branży i umiejętnego zarządzania firmą w czasach kryzysu i inflacji. Na szczególną uwagę zasługuje debata o przyszłości tradycyjnego piekarstwa, lodziarstwa i cukiernictwa „Wspólnie o rzemiośle”. Dodatkowo na zwiedzających czekają liczne konkursy z fantastycznymi nagrodami ufundowanymi przez Partnerów SweetTargów. W puli nagród znajdują się m.in. hulajnogi elektryczne oraz wypożyczenie samochodu marki Volkswagen na weekend.

Przyjdź – zainspiruj się, wymień się doświadczeniem, spotkaj się z branżą, poznaj trendy i uczyń ten rok jeszcze słodszym.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Znamy trzeciego finalistę 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski

Medale, pewniaki i zaskoczenia. Rozstrzygnięto konkurs WINOPL 2024

Food Working #6: Eksperci wskazali trendy, które będą gwarancją sukcesu w 2024 roku

Kolacja z degustacją win w La Brasserie Moderne

Konferencja MADE FOR Restaurant: Hedoniści przejmują rynek gastro

Start zapisów na V spotkanie Food Working. Temat: „Nowe technologie i AI w branży spożywczej i HoReCa”