...

Aktualności

Sezon na szparagi trwa!

Nova Wola, restauracja zlokalizowana na pierwszym piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw – The HUB, na rondzie Daszyńskiego po raz kolejny przedstawia swoje sezonowe nowości. Szef Kuchni tym razem skorzystał ze szparagów, na które aktualnie jest sezon. To wyjątkowe warzywo w zupełnie nowych odsłonach z pewnością zaskoczy niejedno podniebienie.

Otwarta pod koniec 2021 roku, restauracja Nova Wola niezmiennie proponuje gościom autentyczną polską kuchnię w nowoczesnej odsłonie. Dania bazują wyłącznie na najwyższej jakości składnikach pochodzących od lokalnych dostawców. Odpowiada za nie doświadczony szef kuchni – Paweł Suchenek.

– Przyzwyczailiśmy już gości do zmieniającego się menu naszej restauracji, niezwykle chętnie korzystając ze świeżych produktów, na które aktualnie jest sezon. Mamy już maj, więc tym razem nie mogliśmy przejść obojętnie obok szparagów. To wyjątkowe, choć dla wielu niepozorne warzywo można przyrządzić na wiele sposobów, ukazując tym samym szeroki wachlarz smaków i aromatów. Jestem przekonany, że przygotowane przez nas propozycje zrobią pozytywne wrażenie na naszych gościach – mówi Paweł Suchenek, szef kuchni w restauracji Nova Wola.

Szparagi w zaskakujących odsłonach

W zupełnie nowej karcie restauracji Nova Wola, znalazło się wiele propozycji ze szparagami w roli głównej. Coś dla siebie znajdą fani zarówno dań mięsnych, jak i wegetariańskich. Wśród sezonowych nowości w karcie Novej Woli znalazły się takie dania jak m.in. krem z białych szparagów z oliwą truflową czy białe i zielone szparagi z tartym jajkiem i sosem holenderskim z truflami. Nie brakuje także propozycji dla fanów aromatów mięsnych czy rybnych – dla nich przygotowano marynowaną makrelę z sałatką ze szparagów i młodego szpinaku oraz pierś z kurczaka zagrodowego z musem ziołowym, białymi szparagami, młodymi ziemniakami z koperkiem i sosem tymiankowym.

W sezonowym menu znalazły się także takie pozycje jak makaron garganelli z pesto z czosnku niedźwiedziego z serem korycińskim oraz deser – knedle z rabarbarem i śmietaną. Ponadto, w karcie znajdują się niezmiennie klasyczne dania polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu, jak m.in. kaczka, tatar wołowy czy pierogi, serwowane także w większej porcji, idealnej do dzielenia się przy stole.

Nova Wola to restauracja z autentyczną polską kuchnią, bazująca na najwyższej jakości składnikach pochodzących od lokalnych dostawców. Zlokalizowana jest na pierwszym piętrze kompleksu hotelowego Crowne Plaza Warsaw – The HUB, przy Rondzie Daszyńskiego w Warszawie. Zmieniane sezonowo menu oparte jest na organicznych, świeżych surowcach oraz warzywach z ekologicznych upraw. Znajdują się w nim różnorodne potrawy, od delikatnych zup, dań z najlepszej jakości mięsa i ryb, po tradycyjne smaki cepelinów i placków ziemniaczanych. Lokalizacja idealnie sprawdza się jako miejsce zarówno niezobowiązującej kolacji z przyjaciółmi jak i przestrzeń do spotkania z partnerami biznesowymi lub wieczornej imprezy firmowej. Za restaurację odpowiada Paweł Suchenek, Szef Kuchni z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem, które zdobywał m.in. w Szwajcarii, Belgii, Wielkiej Brytanii, Armenii czy Katarze.

Tekst: Jakub Macyszyn, Senior Account Executive Good One PR

Sezon na szparagi trwa!

Nova Wola, restauracja zlokalizowana na pierwszym piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw – The HUB, na rondzie Daszyńskiego po raz kolejny przedstawia swoje sezonowe nowości. Szef Kuchni tym razem skorzystał ze szparagów, na które aktualnie jest sezon. To wyjątkowe warzywo w zupełnie nowych odsłonach z pewnością zaskoczy niejedno podniebienie.

Otwarta pod koniec 2021 roku, restauracja Nova Wola niezmiennie proponuje gościom autentyczną polską kuchnię w nowoczesnej odsłonie. Dania bazują wyłącznie na najwyższej jakości składnikach pochodzących od lokalnych dostawców. Odpowiada za nie doświadczony szef kuchni – Paweł Suchenek.

– Przyzwyczailiśmy już gości do zmieniającego się menu naszej restauracji, niezwykle chętnie korzystając ze świeżych produktów, na które aktualnie jest sezon. Mamy już maj, więc tym razem nie mogliśmy przejść obojętnie obok szparagów. To wyjątkowe, choć dla wielu niepozorne warzywo można przyrządzić na wiele sposobów, ukazując tym samym szeroki wachlarz smaków i aromatów. Jestem przekonany, że przygotowane przez nas propozycje zrobią pozytywne wrażenie na naszych gościach – mówi Paweł Suchenek, szef kuchni w restauracji Nova Wola.

Szparagi w zaskakujących odsłonach

W zupełnie nowej karcie restauracji Nova Wola, znalazło się wiele propozycji ze szparagami w roli głównej. Coś dla siebie znajdą fani zarówno dań mięsnych, jak i wegetariańskich. Wśród sezonowych nowości w karcie Novej Woli znalazły się takie dania jak m.in. krem z białych szparagów z oliwą truflową czy białe i zielone szparagi z tartym jajkiem i sosem holenderskim z truflami. Nie brakuje także propozycji dla fanów aromatów mięsnych czy rybnych – dla nich przygotowano marynowaną makrelę z sałatką ze szparagów i młodego szpinaku oraz pierś z kurczaka zagrodowego z musem ziołowym, białymi szparagami, młodymi ziemniakami z koperkiem i sosem tymiankowym.

W sezonowym menu znalazły się także takie pozycje jak makaron garganelli z pesto z czosnku niedźwiedziego z serem korycińskim oraz deser – knedle z rabarbarem i śmietaną. Ponadto, w karcie znajdują się niezmiennie klasyczne dania polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu, jak m.in. kaczka, tatar wołowy czy pierogi, serwowane także w większej porcji, idealnej do dzielenia się przy stole.

Nova Wola to restauracja z autentyczną polską kuchnią, bazująca na najwyższej jakości składnikach pochodzących od lokalnych dostawców. Zlokalizowana jest na pierwszym piętrze kompleksu hotelowego Crowne Plaza Warsaw – The HUB, przy Rondzie Daszyńskiego w Warszawie. Zmieniane sezonowo menu oparte jest na organicznych, świeżych surowcach oraz warzywach z ekologicznych upraw. Znajdują się w nim różnorodne potrawy, od delikatnych zup, dań z najlepszej jakości mięsa i ryb, po tradycyjne smaki cepelinów i placków ziemniaczanych. Lokalizacja idealnie sprawdza się jako miejsce zarówno niezobowiązującej kolacji z przyjaciółmi jak i przestrzeń do spotkania z partnerami biznesowymi lub wieczornej imprezy firmowej. Za restaurację odpowiada Paweł Suchenek, Szef Kuchni z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem, które zdobywał m.in. w Szwajcarii, Belgii, Wielkiej Brytanii, Armenii czy Katarze.

Tekst: Jakub Macyszyn, Senior Account Executive Good One PR

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Cykl edukacyjny „Ciao Italia” dla restauratorów

Co na Dzień Mamy 2024? Azjatyckie przyjemności!

Hotele PLUS szkolą na Targach Horeca!

Idealnie czyste szkło bez cienia wysiłku… i polerowania!

Kongres Szefów Kuchni 2021 – zobacz relację

Food and Design startuje ze szkoleniami dla branży spożywczej i HoReCa

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.