...

Aktualności

Restauracja Nova Wola z prestiżową nagrodą amerykańskiego magazynu Wine Spectator

Restauracja Nova Wola z prestiżową nagrodą amerykańskiego magazynu Wine Spectator

Amerykański magazyn Wine Spectator po raz kolejny przyznał nagrody w prestiżowym plebiscycie Restaurant Awards. Tym razem, wśród laureatów z każdego kontynentu znalazła się warszawska restauracja Nova Wola, która otrzymała nagrodę Award of Excellence.

Wine Spectator już od 1981 roku nagradza restauracje z całego świata, doceniając nie tylko jakość i oryginalność, ale także kompleksowość kart win. Nie ma wątpliwości, że obecność w tak prestiżowym rankingu jest dla każdej restauracji niemałym zaszczytem i nobilitacją.

Karta win warszawskiej restauracji doceniona na świecie

Award of Excellence to wyróżnienie przyznawane raz do roku. Nagrodę mogą zdobyć wyłącznie restauracje, które posiadają szeroką i kompleksową kartę win, odpowiednio dopasowaną do proponowanych dań – zarówno pod kątem stylu, jak i ceny.

– Zdobycie tej prestiżowej nagrody w niecałe dwa lata od otwarcia restauracji jest dużym zaszczytem i docenieniem naszych codziennych starań – przekonuje Adrian Pizon, F&B Outlets Manager oraz Sommelier w restauracji Nova Wola. – Niezwykle cieszy fakt, że kapituła doceniła obecność w karcie polskich win, które świetnie komponują się z proponowaną przez nas rodzimą kuchnią, za którą odpowiada Szef Kuchni Paweł Suchenek. Wśród nich znajdują się m.in. Solaris czy Rondo pochodzące z winnicy Turnau, a także Cuvée Blanc z krakowskiej Srebrnej Góry. Pokazuje to najlepiej, że nad Wisłą nie brakuje fantastycznych winnic, z których my jako restauratorzy czerpiemy z dużą radością.

Obecność w karcie polskich win doceniają nie tylko światowi eksperci, ale także goście restauracji Nova Wola. Najlepiej świadczy o tym fakt, że coraz częściej sięgają nie tylko po wino jako takie, ale także poszukują przede wszystkim pozycji z rodzimych upraw. Ich etykiety potrafią pozytywnie zaskoczyć. Polscy winiarze wykonali olbrzymi postęp w produkcji wysokiej jakości win regionalnych, czemu dowodzi m.in. coroczny Konkurs Polskich Win w Jaśle.

Poza ofertą lokalnych win, w karcie restauracji Nova Wola nie brakuje także propozycji pochodzących z uznanych regionów winiarskich – Włoch, Francji, Hiszpanii, Niemiec czy Izraela. Przewidziano także niebanalne pozycje z tzw. „nowego świata”, czyli Republiki Południowej Afryki, Argentyny, Nowej Zelandii czy Chile. Karta wpisuje się również w panujące trendy, serwując wina wegańskie oraz bezalkoholowe, w tym m.in. świetną alternatywę dla szampana – organiczne, musujące Chardonnay 0,0% od Thomson & Scott.

Łącznie, w wyróżnionej karcie win restauracji Nova Wola znajduje się aż 100 różnorodnych pozycji. Oficjalna informacja o nagrodzie dla warszawskiego lokalu pojawiła się w najnowszym numerze magazynu Wine Spectator, który na rynku amerykańskim ukazał się 11 lipca.

Źródło: Jakub Macyszyn, Senior Account Executive Good One PR

Restauracja Nova Wola z prestiżową nagrodą amerykańskiego magazynu Wine Spectator

Restauracja Nova Wola z prestiżową nagrodą amerykańskiego magazynu Wine Spectator

Amerykański magazyn Wine Spectator po raz kolejny przyznał nagrody w prestiżowym plebiscycie Restaurant Awards. Tym razem, wśród laureatów z każdego kontynentu znalazła się warszawska restauracja Nova Wola, która otrzymała nagrodę Award of Excellence.

Wine Spectator już od 1981 roku nagradza restauracje z całego świata, doceniając nie tylko jakość i oryginalność, ale także kompleksowość kart win. Nie ma wątpliwości, że obecność w tak prestiżowym rankingu jest dla każdej restauracji niemałym zaszczytem i nobilitacją.

Karta win warszawskiej restauracji doceniona na świecie

Award of Excellence to wyróżnienie przyznawane raz do roku. Nagrodę mogą zdobyć wyłącznie restauracje, które posiadają szeroką i kompleksową kartę win, odpowiednio dopasowaną do proponowanych dań – zarówno pod kątem stylu, jak i ceny.

– Zdobycie tej prestiżowej nagrody w niecałe dwa lata od otwarcia restauracji jest dużym zaszczytem i docenieniem naszych codziennych starań – przekonuje Adrian Pizon, F&B Outlets Manager oraz Sommelier w restauracji Nova Wola. – Niezwykle cieszy fakt, że kapituła doceniła obecność w karcie polskich win, które świetnie komponują się z proponowaną przez nas rodzimą kuchnią, za którą odpowiada Szef Kuchni Paweł Suchenek. Wśród nich znajdują się m.in. Solaris czy Rondo pochodzące z winnicy Turnau, a także Cuvée Blanc z krakowskiej Srebrnej Góry. Pokazuje to najlepiej, że nad Wisłą nie brakuje fantastycznych winnic, z których my jako restauratorzy czerpiemy z dużą radością.

Obecność w karcie polskich win doceniają nie tylko światowi eksperci, ale także goście restauracji Nova Wola. Najlepiej świadczy o tym fakt, że coraz częściej sięgają nie tylko po wino jako takie, ale także poszukują przede wszystkim pozycji z rodzimych upraw. Ich etykiety potrafią pozytywnie zaskoczyć. Polscy winiarze wykonali olbrzymi postęp w produkcji wysokiej jakości win regionalnych, czemu dowodzi m.in. coroczny Konkurs Polskich Win w Jaśle.

Poza ofertą lokalnych win, w karcie restauracji Nova Wola nie brakuje także propozycji pochodzących z uznanych regionów winiarskich – Włoch, Francji, Hiszpanii, Niemiec czy Izraela. Przewidziano także niebanalne pozycje z tzw. „nowego świata”, czyli Republiki Południowej Afryki, Argentyny, Nowej Zelandii czy Chile. Karta wpisuje się również w panujące trendy, serwując wina wegańskie oraz bezalkoholowe, w tym m.in. świetną alternatywę dla szampana – organiczne, musujące Chardonnay 0,0% od Thomson & Scott.

Łącznie, w wyróżnionej karcie win restauracji Nova Wola znajduje się aż 100 różnorodnych pozycji. Oficjalna informacja o nagrodzie dla warszawskiego lokalu pojawiła się w najnowszym numerze magazynu Wine Spectator, który na rynku amerykańskim ukazał się 11 lipca.

Źródło: Jakub Macyszyn, Senior Account Executive Good One PR

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Ecolab i Green Key wspierają hotele i restauracje w osiąganiu celów zrównoważonego rozwoju

Targi HORECA®/GASTROFOOD/ENOEXPO® tu chce się wracać!

Empiryczny przewodnik po restauracjach. Konferencja Made For Restaurant edycja “Experience & Design” za nami!

Branża HoReCa na Targach EuroGastro i WorldHotel

Design wnętrz: arktyczne niebo nad głowami

Przepis na sukces to rodzinna firma i stabilne partnerstwo

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.