...

Porady branżowe

Restauracja Lemon. Wspominamy z pełnią zachwytu!

Restauracja Lemon. Wspominamy z pełnią zachwytu!

W hotelu Lemon Resort Spa można spotkać ludzi pełnych pasji i serdeczności. To właśnie w tym pięknym miejscu znajduje się restauracja Lemon dowodzona przez znakomitego szefa kuchni i jednego z autorów „Restaurant Management” – Janusza Garncarczyka.

Lemon Resort SPA to wyjątkowe miejsce, w którym bliskość natury łączy się w doskonały sposób z nowoczesnością. Cała hotelowa przestrzeń jest pięknie otwarta na otoczenie i z każdego miejsca mamy niesamowity widok na jezioro. Obiekt usytuowany jest na półwyspie, a na jego zabudowę składają się apartamenty usytuowane w niskich, szeregowych domkach. Każdy gość ma w swoim pokoju ciszę, spokój i możliwość wypicia kawy na tarasie położonym niemal nad wodą.

– Wiele znanych osób wybiera Lemon Resort Spa na wypoczynek, ponieważ mają u nas zapewnioną prywatność. Nie mijają się z innymi gośćmi na holu hotelowym, zamykają się w swoim apartamencie i mają swój wymarzony spokój. Od kiedy powstały apartamenty na wodzie, możemy gościć 180 osób. Tego nie odczujemy, przechodząc się po obiekcie, możemy to zauważyć dopiero w porze śniadania. W samej restauracji, łącznie z tarasem, również mamy miejsca na 180 osób. Jednak od samego początku świadomie pozycjonujemy naszą restaurację jako nie tylko miejsce dla gości hotelowych, ale również dla gości z zewnątrz. Dla restauracji Lemon dla hotelu prowadzimy na Instagramie i Facebooku oddzielne profile. Nawet przygotowaliśmy drugie logo, a wszystko po to, aby pokazać gościom z zewnątrz, że jesteśmy dla nich otwarci. To świetnie się sprawdziło, bo gdy w weekendy otwieramy restaurację o godz. 13.00, to już od 13.30 nie mamy wolnych miejsc– mówi Janusz Garncarczyk.

Łosoś w zakwasie buraczanym

W restauracji Lemon jest nowocześnie i różnorodnie, są proste smaki oraz najlepsze regionalne produkty. Fenomenalne dania podane w zachwycający sposób, rozbudowane menu, które powinno zadowolić każdego, nawet najbardziej wymagającego gościa. Ponadto otwarte przestrzenie z niesamowitym widokiem na jezioro Rożnowskie uprzyjemnią czas spędzony w restauracji hotelu Lemon Resort SPA.

– Jesteśmy restauracją położoną nad jeziorem, więc w karcie dań musiały zaleźć się dania z rybami w roli głównej. Mamy pstrąga z pieca, filet z łososia duszony w zakwasie buraczanym, filet z sandacza czy stek z tuńczyka. Siedząc w słoneczny dzień na tarasie, możemy poczuć się, jakbyśmy byli w Chorwacji i latem największym zainteresowaniem cieszą owoce morza. Z kolei jesienią i zimą zauważyliśmy, że goście chętniej wybierają cięższe dania, mięsne, bardziej konkretne. W menu nie zabrakło również oczywiście bardzo popularnych burgerów, w tym pamiętamy o gościach preferujących kuchnię bezmięsną. W ciągu roku mamy cztery wkładki sezonowe, a dania, które cieszyły się największą popularnością z tych wkładek, staramy się przenosić później do stałej karty. Wszystko dla naszych gości – opowiada Chef Janusz.   

– Nad restauracją Lemon czuwa fenomenalny szef kuchni Janusz Garncarczyk, który pomimo tego, że pracuje w zawodzie już 25 lat, to cały czas jest pełen pasji i potrafi nią zarazić cały zespół. Chef Janusz stawia na wykorzystywanie regionalnych produktów i widzimy, że goście to bardzo doceniają. W menu znajdują się soki z lokalnych tłoczni oraz wina z lokalnych winnic, cydry, nalewki, miody pitne. Goście chętnie dzielą się opiniami z wizyt w naszej restauracji i bardzo nas cieszy to, że te opinie są tak pozytywne. Czujemy, że idziemy w dobrą stronę. Zawsze też staramy się odpowiadać na sugestie naszych gości, jeśli np. proszą o pozostawienie wybranego dania z karty sezonowej w karcie głównej na stałe – wyjaśnia Karol Światłoń, hotel manager w Lemon Resort Spa.

Nasza redakcja jest wdzięczna za pokazanie nam wyjątkowego miejsca w Gródku nad Dunajcem. Lemon Resort Spa i restauracja Lemon wzbudzają zachwyt od pierwszej do ostatniej chwili pobytu. Dziękujemy za wspaniałą gościnę, przyjemny czas pełen relaksu w otoczeniu pięknej przyrody i… niesamowite doznania kulinarne. Smaku łososia w zakwasie buraczanym i steku z tuńczyka do dziś nie możemy zapomnieć.

Stek z tuńczyka
Restauracja Lemon. Wspominamy z pełnią zachwytu!

Restauracja Lemon. Wspominamy z pełnią zachwytu!

W hotelu Lemon Resort Spa można spotkać ludzi pełnych pasji i serdeczności. To właśnie w tym pięknym miejscu znajduje się restauracja Lemon dowodzona przez znakomitego szefa kuchni i jednego z autorów „Restaurant Management” – Janusza Garncarczyka.

Lemon Resort SPA to wyjątkowe miejsce, w którym bliskość natury łączy się w doskonały sposób z nowoczesnością. Cała hotelowa przestrzeń jest pięknie otwarta na otoczenie i z każdego miejsca mamy niesamowity widok na jezioro. Obiekt usytuowany jest na półwyspie, a na jego zabudowę składają się apartamenty usytuowane w niskich, szeregowych domkach. Każdy gość ma w swoim pokoju ciszę, spokój i możliwość wypicia kawy na tarasie położonym niemal nad wodą.

– Wiele znanych osób wybiera Lemon Resort Spa na wypoczynek, ponieważ mają u nas zapewnioną prywatność. Nie mijają się z innymi gośćmi na holu hotelowym, zamykają się w swoim apartamencie i mają swój wymarzony spokój. Od kiedy powstały apartamenty na wodzie, możemy gościć 180 osób. Tego nie odczujemy, przechodząc się po obiekcie, możemy to zauważyć dopiero w porze śniadania. W samej restauracji, łącznie z tarasem, również mamy miejsca na 180 osób. Jednak od samego początku świadomie pozycjonujemy naszą restaurację jako nie tylko miejsce dla gości hotelowych, ale również dla gości z zewnątrz. Dla restauracji Lemon dla hotelu prowadzimy na Instagramie i Facebooku oddzielne profile. Nawet przygotowaliśmy drugie logo, a wszystko po to, aby pokazać gościom z zewnątrz, że jesteśmy dla nich otwarci. To świetnie się sprawdziło, bo gdy w weekendy otwieramy restaurację o godz. 13.00, to już od 13.30 nie mamy wolnych miejsc– mówi Janusz Garncarczyk.

Łosoś w zakwasie buraczanym

W restauracji Lemon jest nowocześnie i różnorodnie, są proste smaki oraz najlepsze regionalne produkty. Fenomenalne dania podane w zachwycający sposób, rozbudowane menu, które powinno zadowolić każdego, nawet najbardziej wymagającego gościa. Ponadto otwarte przestrzenie z niesamowitym widokiem na jezioro Rożnowskie uprzyjemnią czas spędzony w restauracji hotelu Lemon Resort SPA.

– Jesteśmy restauracją położoną nad jeziorem, więc w karcie dań musiały zaleźć się dania z rybami w roli głównej. Mamy pstrąga z pieca, filet z łososia duszony w zakwasie buraczanym, filet z sandacza czy stek z tuńczyka. Siedząc w słoneczny dzień na tarasie, możemy poczuć się, jakbyśmy byli w Chorwacji i latem największym zainteresowaniem cieszą owoce morza. Z kolei jesienią i zimą zauważyliśmy, że goście chętniej wybierają cięższe dania, mięsne, bardziej konkretne. W menu nie zabrakło również oczywiście bardzo popularnych burgerów, w tym pamiętamy o gościach preferujących kuchnię bezmięsną. W ciągu roku mamy cztery wkładki sezonowe, a dania, które cieszyły się największą popularnością z tych wkładek, staramy się przenosić później do stałej karty. Wszystko dla naszych gości – opowiada Chef Janusz.   

– Nad restauracją Lemon czuwa fenomenalny szef kuchni Janusz Garncarczyk, który pomimo tego, że pracuje w zawodzie już 25 lat, to cały czas jest pełen pasji i potrafi nią zarazić cały zespół. Chef Janusz stawia na wykorzystywanie regionalnych produktów i widzimy, że goście to bardzo doceniają. W menu znajdują się soki z lokalnych tłoczni oraz wina z lokalnych winnic, cydry, nalewki, miody pitne. Goście chętnie dzielą się opiniami z wizyt w naszej restauracji i bardzo nas cieszy to, że te opinie są tak pozytywne. Czujemy, że idziemy w dobrą stronę. Zawsze też staramy się odpowiadać na sugestie naszych gości, jeśli np. proszą o pozostawienie wybranego dania z karty sezonowej w karcie głównej na stałe – wyjaśnia Karol Światłoń, hotel manager w Lemon Resort Spa.

Nasza redakcja jest wdzięczna za pokazanie nam wyjątkowego miejsca w Gródku nad Dunajcem. Lemon Resort Spa i restauracja Lemon wzbudzają zachwyt od pierwszej do ostatniej chwili pobytu. Dziękujemy za wspaniałą gościnę, przyjemny czas pełen relaksu w otoczeniu pięknej przyrody i… niesamowite doznania kulinarne. Smaku łososia w zakwasie buraczanym i steku z tuńczyka do dziś nie możemy zapomnieć.

Stek z tuńczyka

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Testować, próbować, smakować, czyli kilka słów o kuchni roślinnej

Na wynos? SUPer!

Comfort food. Zaproś gościa w sentymentalną podróż

SUP – regulacje dla gastronomii. Pobierz darmowy, edukacyjny ebook!

Bursztynowa Bistro zna przepis na idealną serową ucztę

Nowa odsłona Skarbów Serowara

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.