Składniki (10 porcji)
Sposób przygotowania:
Yakitori z antrykotu
Antrykot pokrój w kostkę 3×3 cm oprósz solą, nadziej na wykałaczki i grilluj do uzyskania swojego ulubionego stopnia wysmażenia.
Demi glace z Shoju Koji
Demi glace wymieszaj z shoju koji, dopraw pieprzem, przed podaniem zaciągnij zimnym masłem.
Krokiety z fioletowego ziemniaka
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie w łupinie. Następnie obierz i przeciśnij przez praskę. Dopraw, dodaj masło, uformuj krokiety, opanieruj i smaż na głębokim tłuszczu. Podawaj z majonezem.
Edamame
Ziarna edamame dopraw papryką gochugaru, pastą miso, esencją yuzu, olejem z prażonego sezamu. Wymieszaj z prażonym sezamem i podawaj w pieczonych korpusach z ciasta Won Ton.
Udostępnij!
Restaurant Management to czasopismo o merytorycznym charakterze skierowane do branży HoReCa. Autorami są najlepsi eksperci i inspirujący praktycy, których wiedza i doświadczenie poparte są imponującymi sukcesami. Poruszamy zagadnienia związane ze wszystkimi aktualnymi wyzwaniami w prowadzeniu lokalu gastronomicznego.
Restaurant Management ukazuje się co dwa miesiące w bezpłatnej wersji interaktywnej oraz w ekskluzywnej wersji drukowanej. Nasza redakcja jest również organizatorem Chefs Academy – warsztatów dla szefów kuchni.