Aktualności

Premierowa kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour za nami

Premierowa kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour za nami

24 czerwca w White Marlin, jednej z najlepszych sopockich restauracji zlokalizowanej tuż przy plaży odbyła się wyjątkowa kolacja, pierwsza z cyklu – Bocuse d’Or Poland on Tour. To najnowszy projekt Akademii Bocuse d’Or Poland skierowany do szerokiej publiczności, gości, którzy cenią markę Bocuse d’Or, szefów kuchni, wyjątkowe miejsca i ciekawe połączenia smaków.

Tego wieczoru szefowie Tomasz Purol, który wystąpił w roli gospodarza oraz Jakub Kasprzak i Tomasz Grabski przygotowali fantastyczne dania, których dopełnieniem był pairing Moët & Chandon i The Macallan oraz win z oferty Moët Hennessy Polska. 5 daniowe menu, które zaproponowali szefowie było na miarę Bocuse d’Or.

Na talerzach gościł między innymi łosoś Mowi Supreme, zarówno wędzony jak i pieczony, żabnica, kalarepa, szparagi oraz sarna z foie gras, która była popisowym daniem polskiego kandydata Jakuba Kasprzaka podczas ostatniego europejskiego finału Bocuse d’Or w Budapeszcie 2022. Szef Tomasz Grabski zaskoczył Gości swoimi nieszablonowymi, autorskimi kreacjami zaś Tomasz Purol zaprezentował łososia Mowi Supreme w nieoczywisty sposób. Jedno jest pewne, Goście byli ukontentowani zarówno daniami zaprezentowanymi na

wyjątkowych talerzach Churchill1795, atmosferą i nadmorskim anturażem. Wieczór upłynął w bardzo przyjemnej atmosferze.

–  Cieszę się, że udało nam się zorganizować pierwszą kolację w tak wyjątkowym miejscu jakim jest restauracja White Marlin. Na pierwszy ogień poszedł Jakub Kasprzak, dwukrotny zwycięzca krajowej selekcji oraz jego trenerzy Tomasz Purol i Tomasz Grabski, którzy bezsprzecznie wspierali Jakuba w jego drodze do europejskich finałów. Tu również panowie pokazali swój kunszt i bujną wyobraźnię kulinarną – powiedział Jacek Krawczyk, prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland. – Przed nami kolejne miejsca i szefowie skupieni wokół Akademii Bocuse d’Or Poland. Jestem przekonany, że każda następna kolacja będzie nietuzinkowa i zaskakująca pod wieloma względami. Już dzisiaj zapraszam na kolejne odsłony Bocuse d’Or on Tour.

Wielkie podziękowania dla wszystkich, którzy przyczynili się do sukcesu tej premierowej kolacji – właścicielom restauracji White Marlin, wspaniałym szefom kuchni, którzy przygotowali fantastyczne dania, Partnerom oraz Gościom, którzy docenili kunszt szefów. Zapraszamy serdecznie w kulinarną podróż po smakach i wyjątkowych restauracjach, podczas której będzie można spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej.

Kolejne kolacje Bocuse d’Or on Tour:

– 16.09 Restauracja Biała Róża w Krakowie,

– 17.09 Restauracja Patio w Rzeszowie.

O następnych terminach będziemy informować niebawem.

Organizator: Akademia Bocuse d’Or Poland

Partnerzy wydarzenia: Restauracja White Marlin, Mowi Supreme, Churchill1795, Fine Dine,

Plastmet, Macallan, MEIKO Polska, Moët Hennessy Polska.

www.bocusedorpoland.pl

Tekst: Smarten PR – oficjalny przedstawiciel marki Bocuse d’Or w Polsce

Fot.: White Marlin

Premierowa kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour za nami

Premierowa kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour za nami

24 czerwca w White Marlin, jednej z najlepszych sopockich restauracji zlokalizowanej tuż przy plaży odbyła się wyjątkowa kolacja, pierwsza z cyklu – Bocuse d’Or Poland on Tour. To najnowszy projekt Akademii Bocuse d’Or Poland skierowany do szerokiej publiczności, gości, którzy cenią markę Bocuse d’Or, szefów kuchni, wyjątkowe miejsca i ciekawe połączenia smaków.

Tego wieczoru szefowie Tomasz Purol, który wystąpił w roli gospodarza oraz Jakub Kasprzak i Tomasz Grabski przygotowali fantastyczne dania, których dopełnieniem był pairing Moët & Chandon i The Macallan oraz win z oferty Moët Hennessy Polska. 5 daniowe menu, które zaproponowali szefowie było na miarę Bocuse d’Or.

Na talerzach gościł między innymi łosoś Mowi Supreme, zarówno wędzony jak i pieczony, żabnica, kalarepa, szparagi oraz sarna z foie gras, która była popisowym daniem polskiego kandydata Jakuba Kasprzaka podczas ostatniego europejskiego finału Bocuse d’Or w Budapeszcie 2022. Szef Tomasz Grabski zaskoczył Gości swoimi nieszablonowymi, autorskimi kreacjami zaś Tomasz Purol zaprezentował łososia Mowi Supreme w nieoczywisty sposób. Jedno jest pewne, Goście byli ukontentowani zarówno daniami zaprezentowanymi na

wyjątkowych talerzach Churchill1795, atmosferą i nadmorskim anturażem. Wieczór upłynął w bardzo przyjemnej atmosferze.

–  Cieszę się, że udało nam się zorganizować pierwszą kolację w tak wyjątkowym miejscu jakim jest restauracja White Marlin. Na pierwszy ogień poszedł Jakub Kasprzak, dwukrotny zwycięzca krajowej selekcji oraz jego trenerzy Tomasz Purol i Tomasz Grabski, którzy bezsprzecznie wspierali Jakuba w jego drodze do europejskich finałów. Tu również panowie pokazali swój kunszt i bujną wyobraźnię kulinarną – powiedział Jacek Krawczyk, prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland. – Przed nami kolejne miejsca i szefowie skupieni wokół Akademii Bocuse d’Or Poland. Jestem przekonany, że każda następna kolacja będzie nietuzinkowa i zaskakująca pod wieloma względami. Już dzisiaj zapraszam na kolejne odsłony Bocuse d’Or on Tour.

Wielkie podziękowania dla wszystkich, którzy przyczynili się do sukcesu tej premierowej kolacji – właścicielom restauracji White Marlin, wspaniałym szefom kuchni, którzy przygotowali fantastyczne dania, Partnerom oraz Gościom, którzy docenili kunszt szefów. Zapraszamy serdecznie w kulinarną podróż po smakach i wyjątkowych restauracjach, podczas której będzie można spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej.

Kolejne kolacje Bocuse d’Or on Tour:

– 16.09 Restauracja Biała Róża w Krakowie,

– 17.09 Restauracja Patio w Rzeszowie.

O następnych terminach będziemy informować niebawem.

Organizator: Akademia Bocuse d’Or Poland

Partnerzy wydarzenia: Restauracja White Marlin, Mowi Supreme, Churchill1795, Fine Dine,

Plastmet, Macallan, MEIKO Polska, Moët Hennessy Polska.

www.bocusedorpoland.pl

Tekst: Smarten PR – oficjalny przedstawiciel marki Bocuse d’Or w Polsce

Fot.: White Marlin

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Wielkie otwarcie Food Content Studio w Poznaniu

Gęsina na Św. Marcina. Kolacja degustacyjna w restauracji FOUR

iVario od RATIONAL: prawdziwy przełom w kuchni w restauracji

Rozsmakuj się w Targach HORECA®/GASTROFOOD/ENOEXPO®

Poland 100 Best Restaurants

Bieżący problem niedoboru pracowników. Potrzebne są alternatywne strategie