Aktualności

Pewnego razu na Dzikim Zachodzie. Z wizytą u Wojciecha Wojtkowiaka, szefa kuchni Indian Steak

Pewnego razu na Dzikim Zachodzie. Z wizytą u Wojciecha Wojtkowiaka, szefa kuchni Indian Steak

Doskonałe steki ze znakomitej wołowiny, do tego dania z jagnięciny i wyjątkowe desery przyciągają gości do Indian Steak w Poznaniu. Nasza redakcja Restaurant Management odwiedziła szefa kuchni Wojciecha Wojtkowiaka, by poznać jego przepis na sukces restauracji cieszącej się dużym powodzeniem wśród poznańskich gości.

W karcie restauracji Indian Steak miłośnicy steków i burgerów mogą znaleźć dania z doskonałej jakości długo sezonowanej wołowiny z Polski, USA i Szkocji. Oprócz standardowych ribeyesteak czy t-bonesteak, różnorodnych burgerów, goście spróbują również żebro wołowe, tomahawk steak i fiorentinasteak. To jednak nie wszystko, szef kuchni poleca także tatar z jelenia i kotlety jagnięce z kostką. W Indian Steak znajdziemy nie tylko dania mięsne – w restauracji można zjeść potrawy z drobiu, ryb, sałatki, zupy i desery. Warto wiedzieć, że kuchnia w Indian Steak kuchnia nie jest odgrodzona od reszty lokalu. Siedząc przy stoliku można patrzeć, jak kucharze przygotowują zamówione dania.

Szefem kuchni w Indian Steak w Poznaniu jest Wojciech Wojtkowiak, który zaprosił naszą redakcję na degustację. Mieliśmy ostatnią szansę na spróbowanie wyjątkowego menu kurkowego. Na przystawkę Chef Wojciech zaproponował nam pyszne smażone kurki z szalotką, czosnkiem, natką pietruszki i wędzonym żółtkiem. W menu sezonowym nie zabrakło delikatnego kremu z kurek. Daniem głównym była wyśmienita sarna z kurkami, fasolką szparagową, chirozo, musztardą dijon i ziemniakami z ogniska. Naszą degustację zakończyliśmy daniem z karty głównej – daniem, które już od dłuższego czasu mieliśmy spróbować. Pstrąg alpejski z Gospodarstwa Rybackiego Zielenica z puree z pomarańczy, koprem włoskim, czarną soczewicą i warzywami sezonowymi, nie zawiódł naszych oczekiwań. Chef Wojciech Wojtkowiak tworzy niebanalne i niesamowicie smaczne dania, a to z pewnością jest klucz do sukcesu restauracji.

Indian Steak to autorski projekt dwójki przyjaciół, których połączyło zamiłowanie do motocykli INDIAN oraz prowadzony przez każdego z nich biznes w sektorze gastronomii. Zbigniew Stempień jest producentem wykwintnych steków z długo dojrzewającej wołowiny oraz jagnięciny, natomiast Lech Domagała jest właścicielem sieci znanych cukierni w Poznaniu. Wspólnicy otworzyli drugą restaurację Indian Steak w łódzkim Monopolis. Serwowane dania powstają według receptury przygotowanej przez Wojciecha Wojtkowiaka, szefa kuchni Indian Steak z Poznania.

Indian Steak Poznań

City Park

ul. Ułańska 1, 60-478 Poznań

www.indiansteak.pl

Play Video
Pewnego razu na Dzikim Zachodzie. Z wizytą u Wojciecha Wojtkowiaka, szefa kuchni Indian Steak

Pewnego razu na Dzikim Zachodzie. Z wizytą u Wojciecha Wojtkowiaka, szefa kuchni Indian Steak

Doskonałe steki ze znakomitej wołowiny, do tego dania z jagnięciny i wyjątkowe desery przyciągają gości do Indian Steak w Poznaniu. Nasza redakcja Restaurant Management odwiedziła szefa kuchni Wojciecha Wojtkowiaka, by poznać jego przepis na sukces restauracji cieszącej się dużym powodzeniem wśród poznańskich gości.

W karcie restauracji Indian Steak miłośnicy steków i burgerów mogą znaleźć dania z doskonałej jakości długo sezonowanej wołowiny z Polski, USA i Szkocji. Oprócz standardowych ribeyesteak czy t-bonesteak, różnorodnych burgerów, goście spróbują również żebro wołowe, tomahawk steak i fiorentinasteak. To jednak nie wszystko, szef kuchni poleca także tatar z jelenia i kotlety jagnięce z kostką. W Indian Steak znajdziemy nie tylko dania mięsne – w restauracji można zjeść potrawy z drobiu, ryb, sałatki, zupy i desery. Warto wiedzieć, że kuchnia w Indian Steak kuchnia nie jest odgrodzona od reszty lokalu. Siedząc przy stoliku można patrzeć, jak kucharze przygotowują zamówione dania.

Szefem kuchni w Indian Steak w Poznaniu jest Wojciech Wojtkowiak, który zaprosił naszą redakcję na degustację. Mieliśmy ostatnią szansę na spróbowanie wyjątkowego menu kurkowego. Na przystawkę Chef Wojciech zaproponował nam pyszne smażone kurki z szalotką, czosnkiem, natką pietruszki i wędzonym żółtkiem. W menu sezonowym nie zabrakło delikatnego kremu z kurek. Daniem głównym była wyśmienita sarna z kurkami, fasolką szparagową, chirozo, musztardą dijon i ziemniakami z ogniska. Naszą degustację zakończyliśmy daniem z karty głównej – daniem, które już od dłuższego czasu mieliśmy spróbować. Pstrąg alpejski z Gospodarstwa Rybackiego Zielenica z puree z pomarańczy, koprem włoskim, czarną soczewicą i warzywami sezonowymi, nie zawiódł naszych oczekiwań. Chef Wojciech Wojtkowiak tworzy niebanalne i niesamowicie smaczne dania, a to z pewnością jest klucz do sukcesu restauracji.

Indian Steak to autorski projekt dwójki przyjaciół, których połączyło zamiłowanie do motocykli INDIAN oraz prowadzony przez każdego z nich biznes w sektorze gastronomii. Zbigniew Stempień jest producentem wykwintnych steków z długo dojrzewającej wołowiny oraz jagnięciny, natomiast Lech Domagała jest właścicielem sieci znanych cukierni w Poznaniu. Wspólnicy otworzyli drugą restaurację Indian Steak w łódzkim Monopolis. Serwowane dania powstają według receptury przygotowanej przez Wojciecha Wojtkowiaka, szefa kuchni Indian Steak z Poznania.

Indian Steak Poznań

City Park

ul. Ułańska 1, 60-478 Poznań

www.indiansteak.pl

Play Video

Udostępnij!

Share on facebook
Share on linkedin

Może zainteresują Ciebie

Wielokrotnie nagradzane bezpłatne szkolenie Tork VR CleanHands jest teraz jeszcze łatwiej dostępne dla użytkowników

POLAGRA 2021

Festiwal Celebracje & Degustacje. „Wszyscy do stołu!”

Świąteczny Stół Pajacyka

Papierowa butelka staje się rzeczywistością

Kolacja z degustacją win w La Brasserie Moderne