Aktualności

Pewnego razu na Dzikim Zachodzie. Z wizytą u Wojciecha Wojtkowiaka, szefa kuchni Indian Steak

Pewnego razu na Dzikim Zachodzie. Z wizytą u Wojciecha Wojtkowiaka, szefa kuchni Indian Steak

Doskonałe steki ze znakomitej wołowiny, do tego dania z jagnięciny i wyjątkowe desery przyciągają gości do Indian Steak w Poznaniu. Nasza redakcja Restaurant Management odwiedziła szefa kuchni Wojciecha Wojtkowiaka, by poznać jego przepis na sukces restauracji cieszącej się dużym powodzeniem wśród poznańskich gości.

W karcie restauracji Indian Steak miłośnicy steków i burgerów mogą znaleźć dania z doskonałej jakości długo sezonowanej wołowiny z Polski, USA i Szkocji. Oprócz standardowych ribeyesteak czy t-bonesteak, różnorodnych burgerów, goście spróbują również żebro wołowe, tomahawk steak i fiorentinasteak. To jednak nie wszystko, szef kuchni poleca także tatar z jelenia i kotlety jagnięce z kostką. W Indian Steak znajdziemy nie tylko dania mięsne – w restauracji można zjeść potrawy z drobiu, ryb, sałatki, zupy i desery. Warto wiedzieć, że kuchnia w Indian Steak kuchnia nie jest odgrodzona od reszty lokalu. Siedząc przy stoliku można patrzeć, jak kucharze przygotowują zamówione dania.

Szefem kuchni w Indian Steak w Poznaniu jest Wojciech Wojtkowiak, który zaprosił naszą redakcję na degustację. Mieliśmy ostatnią szansę na spróbowanie wyjątkowego menu kurkowego. Na przystawkę Chef Wojciech zaproponował nam pyszne smażone kurki z szalotką, czosnkiem, natką pietruszki i wędzonym żółtkiem. W menu sezonowym nie zabrakło delikatnego kremu z kurek. Daniem głównym była wyśmienita sarna z kurkami, fasolką szparagową, chirozo, musztardą dijon i ziemniakami z ogniska. Naszą degustację zakończyliśmy daniem z karty głównej – daniem, które już od dłuższego czasu mieliśmy spróbować. Pstrąg alpejski z Gospodarstwa Rybackiego Zielenica z puree z pomarańczy, koprem włoskim, czarną soczewicą i warzywami sezonowymi, nie zawiódł naszych oczekiwań. Chef Wojciech Wojtkowiak tworzy niebanalne i niesamowicie smaczne dania, a to z pewnością jest klucz do sukcesu restauracji.

Indian Steak to autorski projekt dwójki przyjaciół, których połączyło zamiłowanie do motocykli INDIAN oraz prowadzony przez każdego z nich biznes w sektorze gastronomii. Zbigniew Stempień jest producentem wykwintnych steków z długo dojrzewającej wołowiny oraz jagnięciny, natomiast Lech Domagała jest właścicielem sieci znanych cukierni w Poznaniu. Wspólnicy otworzyli drugą restaurację Indian Steak w łódzkim Monopolis. Serwowane dania powstają według receptury przygotowanej przez Wojciecha Wojtkowiaka, szefa kuchni Indian Steak z Poznania.

Indian Steak Poznań

City Park

ul. Ułańska 1, 60-478 Poznań

www.indiansteak.pl

Play Video
Pewnego razu na Dzikim Zachodzie. Z wizytą u Wojciecha Wojtkowiaka, szefa kuchni Indian Steak

Pewnego razu na Dzikim Zachodzie. Z wizytą u Wojciecha Wojtkowiaka, szefa kuchni Indian Steak

Doskonałe steki ze znakomitej wołowiny, do tego dania z jagnięciny i wyjątkowe desery przyciągają gości do Indian Steak w Poznaniu. Nasza redakcja Restaurant Management odwiedziła szefa kuchni Wojciecha Wojtkowiaka, by poznać jego przepis na sukces restauracji cieszącej się dużym powodzeniem wśród poznańskich gości.

W karcie restauracji Indian Steak miłośnicy steków i burgerów mogą znaleźć dania z doskonałej jakości długo sezonowanej wołowiny z Polski, USA i Szkocji. Oprócz standardowych ribeyesteak czy t-bonesteak, różnorodnych burgerów, goście spróbują również żebro wołowe, tomahawk steak i fiorentinasteak. To jednak nie wszystko, szef kuchni poleca także tatar z jelenia i kotlety jagnięce z kostką. W Indian Steak znajdziemy nie tylko dania mięsne – w restauracji można zjeść potrawy z drobiu, ryb, sałatki, zupy i desery. Warto wiedzieć, że kuchnia w Indian Steak kuchnia nie jest odgrodzona od reszty lokalu. Siedząc przy stoliku można patrzeć, jak kucharze przygotowują zamówione dania.

Szefem kuchni w Indian Steak w Poznaniu jest Wojciech Wojtkowiak, który zaprosił naszą redakcję na degustację. Mieliśmy ostatnią szansę na spróbowanie wyjątkowego menu kurkowego. Na przystawkę Chef Wojciech zaproponował nam pyszne smażone kurki z szalotką, czosnkiem, natką pietruszki i wędzonym żółtkiem. W menu sezonowym nie zabrakło delikatnego kremu z kurek. Daniem głównym była wyśmienita sarna z kurkami, fasolką szparagową, chirozo, musztardą dijon i ziemniakami z ogniska. Naszą degustację zakończyliśmy daniem z karty głównej – daniem, które już od dłuższego czasu mieliśmy spróbować. Pstrąg alpejski z Gospodarstwa Rybackiego Zielenica z puree z pomarańczy, koprem włoskim, czarną soczewicą i warzywami sezonowymi, nie zawiódł naszych oczekiwań. Chef Wojciech Wojtkowiak tworzy niebanalne i niesamowicie smaczne dania, a to z pewnością jest klucz do sukcesu restauracji.

Indian Steak to autorski projekt dwójki przyjaciół, których połączyło zamiłowanie do motocykli INDIAN oraz prowadzony przez każdego z nich biznes w sektorze gastronomii. Zbigniew Stempień jest producentem wykwintnych steków z długo dojrzewającej wołowiny oraz jagnięciny, natomiast Lech Domagała jest właścicielem sieci znanych cukierni w Poznaniu. Wspólnicy otworzyli drugą restaurację Indian Steak w łódzkim Monopolis. Serwowane dania powstają według receptury przygotowanej przez Wojciecha Wojtkowiaka, szefa kuchni Indian Steak z Poznania.

Indian Steak Poznań

City Park

ul. Ułańska 1, 60-478 Poznań

www.indiansteak.pl

Play Video

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Jakub i Michał Budnik nowymi szefami kuchni w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360°

Branża HoReCa na Targach EuroGastro i WorldHotel

Piotr Rogowski i Paweł Gruba zapraszają na eksperckie wykłady podczas Targów POLAGRA

Bun bo nam bo – w czym tkwi sekret tego azjatyckiego dania?

Początek nowej ery: Rational przedstawia światową nowość online

Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere: relacja z wyjazdu wyróżnionych studentów do Niemiec z fundatorem nagrody – firmą Rational