Aktualności

Majowe otwarcie w menu w restauracji Nova Wola

Majowe otwarcie w menu w restauracji Nova Wola

Paweł Suchenek, szef kuchni, wraz ze swoim zespołem przygotowali nową kartę wraz z sezonowym dodatkiem. W nowym menu restauracji Nova Wola, zlokalizowanej na 1. piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw The Hub, nie mogło zabraknąć tatara z polskiej wołowiny z piklowanymi warzywami, grzybami i rzemieślniczym pieczywem oraz giczy jagnięcej z ziemniaczanym purée, warzywami sezonowymi i sosem z czerwonego wina.

Poza tym, bogata oferta dań z grilla, a wśród nich steki wołowe rasy angus – wyselekcjonowane i pochodzące z polskich farm; wszystkie serwowane z domowymi frytkami, sosami i sałatką. A sezonowa odsłona to przede wszystkim szparagi.

– To prawdziwi bohaterowie wiosny i w końcu mogą w pełni zawitać na nasz stół – mówi Paweł Suchenek. – Sezon jest krótki – to zaledwie kilka tygodni, więc warto korzystać i smakować się w różnych odsłonach. Mamy w karcie Novej Woli białe szparagi w klasycznej formie z sosem holenderskim lub oliwa truflową. Pojawiają się również w towarzystwie pieczonego dorsza lub devolay’a z kukurydzianego kurczaka.

Warte podkreślenia – w najnowszym, sezonowym menu – jest „małego co nieco” na zakończenie czyli ptasiego mleczka z maślanki z kompotem z rabarbaru. Menu dostępne w restauracji Nova Wola codziennie od godziny 12:00.

Restauracja Nova Wola, Crowne Plaza Warsaw-The Hub, Rondo Daszyńskiego 2, Warszawa. https://novawola.com/

Źródło: Nova Wola

Fot.: Piotr Gesicki Photography

Majowe otwarcie w menu w restauracji Nova Wola

Majowe otwarcie w menu w restauracji Nova Wola

Paweł Suchenek, szef kuchni, wraz ze swoim zespołem przygotowali nową kartę wraz z sezonowym dodatkiem. W nowym menu restauracji Nova Wola, zlokalizowanej na 1. piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw The Hub, nie mogło zabraknąć tatara z polskiej wołowiny z piklowanymi warzywami, grzybami i rzemieślniczym pieczywem oraz giczy jagnięcej z ziemniaczanym purée, warzywami sezonowymi i sosem z czerwonego wina.

Poza tym, bogata oferta dań z grilla, a wśród nich steki wołowe rasy angus – wyselekcjonowane i pochodzące z polskich farm; wszystkie serwowane z domowymi frytkami, sosami i sałatką. A sezonowa odsłona to przede wszystkim szparagi.

– To prawdziwi bohaterowie wiosny i w końcu mogą w pełni zawitać na nasz stół – mówi Paweł Suchenek. – Sezon jest krótki – to zaledwie kilka tygodni, więc warto korzystać i smakować się w różnych odsłonach. Mamy w karcie Novej Woli białe szparagi w klasycznej formie z sosem holenderskim lub oliwa truflową. Pojawiają się również w towarzystwie pieczonego dorsza lub devolay’a z kukurydzianego kurczaka.

Warte podkreślenia – w najnowszym, sezonowym menu – jest „małego co nieco” na zakończenie czyli ptasiego mleczka z maślanki z kompotem z rabarbaru. Menu dostępne w restauracji Nova Wola codziennie od godziny 12:00.

Restauracja Nova Wola, Crowne Plaza Warsaw-The Hub, Rondo Daszyńskiego 2, Warszawa. https://novawola.com/

Źródło: Nova Wola

Fot.: Piotr Gesicki Photography

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Nowa kampania reklamowa Selgros. “Dla szefów wszystkich kuchni”

Niezapomniana podróż kulinarna do Hiszpanii nagrodą główną dla zwyciężczyni I edycji Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere

MAKRO Polska dołączyło do grona członków Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego

Pierwsza polska edycja konkursu Lady Amarena rozstrzygnięta!

Restauracje już nie świecą pustkami. Chcąc przyciągnąć klientów, muszą świecić czystością!

Wielki Finał mistrzostw Barista of The Year 2024