Paweł Suchenek, szef kuchni, wraz ze swoim zespołem przygotowali nową kartę wraz z sezonowym dodatkiem. W nowym menu restauracji Nova Wola, zlokalizowanej na 1. piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw The Hub, nie mogło zabraknąć tatara z polskiej wołowiny z piklowanymi warzywami, grzybami i rzemieślniczym pieczywem oraz giczy jagnięcej z ziemniaczanym purée, warzywami sezonowymi i sosem z czerwonego wina.
Poza tym, bogata oferta dań z grilla, a wśród nich steki wołowe rasy angus – wyselekcjonowane i pochodzące z polskich farm; wszystkie serwowane z domowymi frytkami, sosami i sałatką. A sezonowa odsłona to przede wszystkim szparagi.
– To prawdziwi bohaterowie wiosny i w końcu mogą w pełni zawitać na nasz stół – mówi Paweł Suchenek. – Sezon jest krótki – to zaledwie kilka tygodni, więc warto korzystać i smakować się w różnych odsłonach. Mamy w karcie Novej Woli białe szparagi w klasycznej formie z sosem holenderskim lub oliwa truflową. Pojawiają się również w towarzystwie pieczonego dorsza lub devolay’a z kukurydzianego kurczaka.
Warte podkreślenia – w najnowszym, sezonowym menu – jest „małego co nieco” na zakończenie czyli ptasiego mleczka z maślanki z kompotem z rabarbaru. Menu dostępne w restauracji Nova Wola codziennie od godziny 12:00.
Restauracja Nova Wola, Crowne Plaza Warsaw-The Hub, Rondo Daszyńskiego 2, Warszawa. https://novawola.com/
Źródło: Nova Wola
Fot.: Piotr Gesicki Photography