Maestro Gold frytura, która pozwala na bardziej efektywne i korzystne biznesowo smażenie, przy jednoczesnym zachowaniu bardzo dobrych parametrów żywieniowych przyrządzanych potraw. Frytura Maestro Gold to unikalna kompozycja dwóch olejów: słonecznika wysokooleinowego i rzepaku. Wysoka wydajność, duża odporność na wysokie temperatury, punkt dymienia > 230°C, dwukrotnie dłuższy czas smażenia w porównaniu do popularnych frytur palmowych to właściwości frytury, które pomogą szefom kuchni obniżyć koszty przygotowania potraw oraz poprawić komfort pracy. Wysoki poziom jednonienasyconych kwasów tłuszczowych zapewnia korzystny profil żywieniowy i wyjątkową stabilność Maestro Gold. Neutralny zapach czyni ją idealnym rozwiązaniem
w otwartych kuchniach.
Zakłady Tłuszczowe „Kruszwica” S.A.
ul. Niepodległości 42, 88-150 Kruszwica
tel.: (52) 353 52 02
www.ztkruszwica.pl