Zlokalizowana w hotelu Sofitel Warsaw Victoria restauracja La Brasserie Moderne, na czele której stoi Executive Chef Paweł Kałuski, otrzymała aż trzy statuetki w tegorocznej edycji konkursu w randze światowej oraz krajowej.
Spośród blisko 300 obiektów z całego świata wyróżnionych za zaangażowanie w luksusową gościonność, La Brasserie Moderne zdobyła dwie nagrody w skali globalnej: „Best Luxury Brasserie” i „Best Degustation/Tasting Menu”. Restauracja otrzymała także tytuł „Best Luxury Hotel Restaurant in Poland”.
Rozdanie nagród odbyło się 16 i 19 października 2024 r. w AYANA Bali i Galgorm w Irlandii Północnej w trakcie dwóch uroczystych Gal World Luxury Awards, wyróżniających najlepsze hotele, spa, restauracje i obiekty turystyczne.
World Luxury Restaurant Awards, po raz pierwszy przyznał nagrody w 2015 roku. Konkur cieszy się międzynarodowym uznaniem, a w głosowaniu biorą udział zarówno goście, podróżnicy, jak i eksperci z branży. Nagrody przyznawane w konkursie to wyraz uznania dla ciągłego dążenia do doskonałości i wybitnych osiągnięć w międzynarodowej branży luksusowych restauracji.
Menu La Brasserie Moderne dostępne jest na stronie:
https://www.sofitel-victoria-warsaw.com/pl/restaurnts-and-bar/la-brasserie-moderne/
Źródło: mat. pras.