Pod pojęciem HoReCa w architekturze kryje się wszystko, co wchodzi w zakres usług oraz działań aranżacyjnych, funkcjonalnych i technicznych związanych z sektorem gastronomicznym i hotelarskim. W trakcie naszej konferencji zajmiemy się najnowszymi trendami w projektowaniu tych obiektów, które są bardzo częstym przedmiotem zamówień wśród architektów. Zapraszamy 26 marca 2025 na godz. 9:30 do Muzeum Uniwersytetu Warszawskiego w Warszawie. Zarejestruj się już teraz!
Prezentacje dla architektów poprowadzą znani specjaliści branży HoReCa wskazując na jakie aspekty szczególnie zwrócić uwagę, ażeby wynik pracy projektanta spełniał oczekiwania zarówno klientów, jak i zarządców oraz inwestorów tych obiektów.
Punkty logistyczne, magazyny, hale produkcyjne, a także same obiekty hotelarskie, pensjonaty, restauracje, kawiarnie i miejsca przygotowania cateringu to obiekty o charakterze publicznym, których realizacja oparta jest z jednej strony o wzywania estetyczne i emocjonalne związane z pozytywnym odbiorem przestrzeni przez użytkowników. Z drugiej strony to specyficzne potrzeby funkcjonalne i techniczne, których ta przestrzeń wymaga zarówno z punktu widzenia jej użytkowników, jak i specyficznych przepisów regulujących ich funkcjonowanie oraz wymogi komercjalizacji.
Znani specjaliści z branży HoReCa opowiedzą na jakie aspekty szczególnie zwrócić uwagę, ażeby wynik pracy projektanta spełniał oczekiwania zarówno klientów, jak i zarządców oraz inwestorów restauracji oraz hoteli.
Ramowy program konferencji
- 9:30 – 10:00 Budowanie Guest Experience przestrzeni w branży HoReCA i Hospitality. Współpraca architekta z inwestorem.
Piotr Grajewski, Grajewski Consulting
- 10:00 – 10:20 Hotel bez barier – przyjazny dla wszystkich gości, przykłady HEWI.
Maciej Jaworski, Dyrektor Handlowy firmy Hewi
- 10:20 – 10:50 Design synestetyczny – architektura przyszłości.
Anna Milczarek, studio projektowe AFORM
- 10:50 – 11:15 Przerwa kawowa
- 11:15 – 11:35 Wyposażenie wnętrz w branży HoReCA i Hospitality – na co zwracać uwagę. Perspektywa projektanta wzornictwa.
Łukasz Paszkowski, Łukasz Paszkowski Design
- 11:35 – 12:05 Przestrzenna i techniczna organizacja ciągu technologicznego w branży Horeca – porady dla architektów.
Dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk, Gastro-projekt
- 12:05 – 12:25 Prezentacja firmy Winterhalter.
Eryk Jóźwiak, Regionalny Dyrektor Sprzedaży, Winterhalter Polska
- 12:25 – 12:40 Przestrzenna i techniczna organizacja sal konferencyjnych – porady dla architektów.
Piotr Koziorowski, Golden Tulip Warsaw Airport.
- 12:40 – 13:10 Przestrzenna i techniczna organizacja restauracji pracowników w budynkach biurowych – porady dla architektów.
Dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk, Gastro-projekt
- 13:10 – 13:40 Przestrzenie hospitality w biurowcach – doświadczenia szefa kuchni.
Michał Fabiszewski, Sodexo
- 13:40 – 14:20 Oczekiwania inwestorów od architektów w projektowania stref Wellness i Spa.
Aneta Muller, SPA Consulting
- 14:20 – 15:00 Zakończenie konferencji i biznes mixer
Zobacz szczegółowy program i zapisz się na konferencję: TUTAJ
Wydarzenie na FB: TUTAJ
Źródło: mat. org.