Aktualności

Konferencja „HoReCa w architekturze”

Konferencja „HoReCa w architekturze”

Pod pojęciem HoReCa w architekturze kryje się wszystko, co wchodzi w zakres usług oraz działań aranżacyjnych, funkcjonalnych i technicznych związanych z sektorem gastronomicznym i hotelarskim. W trakcie naszej konferencji zajmiemy się najnowszymi trendami w projektowaniu tych obiektów, które są bardzo częstym przedmiotem zamówień wśród architektów. Zapraszamy 26 marca 2025 na godz. 9:30 do Muzeum Uniwersytetu Warszawskiego w Warszawie. Zarejestruj się już teraz!

Prezentacje dla architektów poprowadzą znani specjaliści branży HoReCa wskazując na jakie aspekty szczególnie zwrócić uwagę, ażeby wynik pracy projektanta spełniał oczekiwania zarówno klientów, jak i zarządców oraz inwestorów tych obiektów.

Punkty logistyczne, magazyny, hale produkcyjne, a także same obiekty hotelarskie, pensjonaty, restauracje, kawiarnie i miejsca przygotowania cateringu to obiekty o charakterze publicznym, których realizacja oparta jest z jednej strony o wzywania estetyczne i emocjonalne związane z pozytywnym odbiorem przestrzeni przez użytkowników. Z drugiej strony to specyficzne potrzeby funkcjonalne i techniczne, których ta przestrzeń wymaga zarówno z punktu widzenia jej użytkowników, jak i specyficznych przepisów regulujących ich funkcjonowanie oraz wymogi komercjalizacji.

Znani specjaliści z branży HoReCa opowiedzą na jakie aspekty szczególnie zwrócić uwagę, ażeby wynik pracy projektanta spełniał oczekiwania zarówno klientów, jak i zarządców oraz inwestorów restauracji oraz hoteli.

Ramowy program konferencji

  • 9:30 – 10:00 Budowanie Guest Experience przestrzeni w branży HoReCA i Hospitality. Współpraca architekta z inwestorem.

Piotr Grajewski, Grajewski Consulting

  • 10:00 – 10:20 Hotel bez barier – przyjazny dla wszystkich gości, przykłady HEWI.

Maciej Jaworski, Dyrektor Handlowy firmy Hewi

  • 10:20 – 10:50 Design synestetyczny – architektura przyszłości.

Anna Milczarek, studio projektowe AFORM

  • 10:50 – 11:15 Przerwa kawowa
  • 11:15 – 11:35 Wyposażenie wnętrz w branży HoReCA i Hospitality – na co zwracać uwagę. Perspektywa projektanta wzornictwa.

Łukasz Paszkowski, Łukasz Paszkowski Design

  • 11:35 – 12:05 Przestrzenna i techniczna organizacja ciągu technologicznego w branży Horeca – porady dla architektów.

Dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk, Gastro-projekt

  • 12:05 – 12:25 Prezentacja firmy Winterhalter.

Eryk Jóźwiak, Regionalny Dyrektor Sprzedaży, Winterhalter Polska

  • 12:25 – 12:40 Przestrzenna i techniczna organizacja sal konferencyjnych – porady dla architektów.

Piotr Koziorowski, Golden Tulip Warsaw Airport.

  • 12:40 – 13:10 Przestrzenna i techniczna organizacja restauracji pracowników w budynkach biurowych – porady dla architektów.

Dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk, Gastro-projekt

  • 13:10 – 13:40 Przestrzenie hospitality w biurowcach – doświadczenia szefa kuchni.

Michał Fabiszewski, Sodexo

  • 13:40 – 14:20 Oczekiwania inwestorów od architektów w projektowania stref Wellness i Spa.

Aneta Muller, SPA Consulting

  • 14:20 – 15:00 Zakończenie konferencji i biznes mixer

 

Zobacz szczegółowy program i zapisz się na konferencję: TUTAJ

Wydarzenie na FB: TUTAJ

Źródło: mat. org.

Konferencja „HoReCa w architekturze”

Konferencja „HoReCa w architekturze”

Pod pojęciem HoReCa w architekturze kryje się wszystko, co wchodzi w zakres usług oraz działań aranżacyjnych, funkcjonalnych i technicznych związanych z sektorem gastronomicznym i hotelarskim. W trakcie naszej konferencji zajmiemy się najnowszymi trendami w projektowaniu tych obiektów, które są bardzo częstym przedmiotem zamówień wśród architektów. Zapraszamy 26 marca 2025 na godz. 9:30 do Muzeum Uniwersytetu Warszawskiego w Warszawie. Zarejestruj się już teraz!

Prezentacje dla architektów poprowadzą znani specjaliści branży HoReCa wskazując na jakie aspekty szczególnie zwrócić uwagę, ażeby wynik pracy projektanta spełniał oczekiwania zarówno klientów, jak i zarządców oraz inwestorów tych obiektów.

Punkty logistyczne, magazyny, hale produkcyjne, a także same obiekty hotelarskie, pensjonaty, restauracje, kawiarnie i miejsca przygotowania cateringu to obiekty o charakterze publicznym, których realizacja oparta jest z jednej strony o wzywania estetyczne i emocjonalne związane z pozytywnym odbiorem przestrzeni przez użytkowników. Z drugiej strony to specyficzne potrzeby funkcjonalne i techniczne, których ta przestrzeń wymaga zarówno z punktu widzenia jej użytkowników, jak i specyficznych przepisów regulujących ich funkcjonowanie oraz wymogi komercjalizacji.

Znani specjaliści z branży HoReCa opowiedzą na jakie aspekty szczególnie zwrócić uwagę, ażeby wynik pracy projektanta spełniał oczekiwania zarówno klientów, jak i zarządców oraz inwestorów restauracji oraz hoteli.

Ramowy program konferencji

  • 9:30 – 10:00 Budowanie Guest Experience przestrzeni w branży HoReCA i Hospitality. Współpraca architekta z inwestorem.

Piotr Grajewski, Grajewski Consulting

  • 10:00 – 10:20 Hotel bez barier – przyjazny dla wszystkich gości, przykłady HEWI.

Maciej Jaworski, Dyrektor Handlowy firmy Hewi

  • 10:20 – 10:50 Design synestetyczny – architektura przyszłości.

Anna Milczarek, studio projektowe AFORM

  • 10:50 – 11:15 Przerwa kawowa
  • 11:15 – 11:35 Wyposażenie wnętrz w branży HoReCA i Hospitality – na co zwracać uwagę. Perspektywa projektanta wzornictwa.

Łukasz Paszkowski, Łukasz Paszkowski Design

  • 11:35 – 12:05 Przestrzenna i techniczna organizacja ciągu technologicznego w branży Horeca – porady dla architektów.

Dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk, Gastro-projekt

  • 12:05 – 12:25 Prezentacja firmy Winterhalter.

Eryk Jóźwiak, Regionalny Dyrektor Sprzedaży, Winterhalter Polska

  • 12:25 – 12:40 Przestrzenna i techniczna organizacja sal konferencyjnych – porady dla architektów.

Piotr Koziorowski, Golden Tulip Warsaw Airport.

  • 12:40 – 13:10 Przestrzenna i techniczna organizacja restauracji pracowników w budynkach biurowych – porady dla architektów.

Dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk, Gastro-projekt

  • 13:10 – 13:40 Przestrzenie hospitality w biurowcach – doświadczenia szefa kuchni.

Michał Fabiszewski, Sodexo

  • 13:40 – 14:20 Oczekiwania inwestorów od architektów w projektowania stref Wellness i Spa.

Aneta Muller, SPA Consulting

  • 14:20 – 15:00 Zakończenie konferencji i biznes mixer

 

Zobacz szczegółowy program i zapisz się na konferencję: TUTAJ

Wydarzenie na FB: TUTAJ

Źródło: mat. org.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Lidl Polska partnerem strategicznym Targów Polskich Win i Winnic WINO 2024

Nowo otwarte Bistro Młyn w samym sercu gdańskiej Wyspy Spichrzów

Janusz Garncarczyk i Kurt Scheller zapraszają na wyjątkową kolację

Nowa odsłona Chef’s Menu trwa! Gdzie warto zarezerwować stolik w ramach MENUFEST?

Garmaż od Ukrainek. Nowa akcja pomocowa od Grupy Arche

20 marca (Dzień Bez Mięsa): Wegetariańska Azja na talerzu