Aktualności

Kolacja na Szczycie Góry

W Hotelu Seidorf w Sosnówce 23 października szykuje się wyjątkowe wydarzenie. Szef kuchni Tomasz Czarnecki zaprasza na „Kolację na szczycie Góry”. W jednej kuchni gotować będą autorytety kulinarne nowoczesnego gotowania, ludzie pełni kreatywności pomysłów i wiedzy. Redakcja Restaurant Management objęła patronat medialny nad wydarzeniem.

Tomasz Czarnecki, szef kuchni Hotelu Seidorf zaprasza 23 października na szczściosetową kolację w wykonaniu: Wojciecha Harapkiewicza, Marcina Filipkiewicza, Dawida Klimańca, Pawła Salamon, Dariusza Gibasa, Jarosława Kina, Krzysztofa Kopcińskiego.

Gościem honorowym oraz prowadzącym będzie Robert Sowa – kucharz, restaurator i autorytet w dziedzinie sztuki kulinarnej. Kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce. Znany z programów telewizyjnych i audycji radiowych propagator kuchni polskiej w nowej odsłonie.

Po serwowanej kolacji goście zostaną zaproszeni na wegański bufet przygotowany przez Tomasza Czarneckiego, Wojciecha Harabina oraz kucharzy restauracji Szyszka. O część artystyczną zadbają Tomasz Krajewski & Gentelmen’s Jazz.

Wojciech Harapkiewicz

Przedstawiamy wieloletniego przyjaciela, mentora naszego szefa kuchni Tomasza Czarneckiego, Wojciecha Harapkiewicza, który zaszczyci nas swoją obecnością oraz znakomitą kuchnią na naszym wydarzeniu.Zwycięzca nagrody Gault&Millaut w kategorii Szef Kuchni Tradycyjnej 2018 r. Swoje doświadczenie zdobywał w wielu gwiazdkowych restauracjach i hotelach w Polsce i zagranicą. Pracował między innymi we Francji, Włoszech, Szwajcarii i Niemczech. Wielokrotnie nagradzany na konkursach. Gotował dla trzech prezydentów Polski, króla Belgii oraz jego świętobliwości XIV Dalaj Lamy. Jest specjalistą w dziedzinie dziczyzny i owoców morza oraz nowoczesnej odsłonie kuchni polskiej. Często zasiada w jury prestiżowych konkursów kulinarnych. Od kilkunastu lat właściciel firmy Nowoczesna Gastronomia specjalizującej się w otwieraniu nowych restauracji, rekrutacji i szkoleniu personelu kuchni i sali oraz liftingu karty menu, organizowania wydarzeń kulinarnych i prowadzenia eventów dla branży gastronomicznej.

Marcin Filipkiewicz

Od 2001 roku jestszefem kuchni w Hotelu Copernicus***** w Krakowie. Gotował dla niezwykłych osobowości, m.in. dla papieża Jana Pawła II, Cesarza Japonii, Kanclerza Helmuta Kohl, Jacques’a Santer, Czesława Miłosza i Wisławy Szymborskiej. Brał udział w powstaniu książki „Wykwintna Kuchnia Polska”, wydanej pod patronatem Pani prezydentowej Anny Komorowskiej. Dwukrotnie nominowany do tytułu szefa roku Gault&Millau, zwycięzca Szefa roku region południowy, juror polskiej edycji największego światowego konkursu Bocused’Or Na jego koncie jest też Srebrny Hermes za najlepszą hotelową restauracje oraz Prix au Chefde’lAvenir Akademii Gastronomicznej.

Dawid Klimaniec

Kreatywny zwolennik naturalnych smaków Dawid Klimaniec w nie oczywistej odsłonie. W życiu kieruje się prostą i skuteczną filozofią: „z pola na stół”, dba o to by produkty, które dostarczane są na kuchnię zawsze były ultra świeże i trafiały na nią w jak najkrótszym czasie. Członek stowarzyszenia „Poznańscy Kucharze Razem”. Przygodę z gastronomią rozpoczął na Śląsku, zaraz po ukończeniu szkoły gastronomicznej, swoje doświadczenie zaczął zdobywać w Pszczyńskich restauracjach. W 2019 roku dostał nominację w kategorii Restauracji z Renomą w Kulinarnych Hermesach. Laureat wielu konkursów kulinarnych m. in. Cieszyńskie Smaki, Międzynarodowy festiwal Pstrąga czy Mistrzostw Polski w podawaniu Baraniny. Zwycięzca konkursu Gęsina na Św. Marcina 2019 organizowanego przez Slowfood Polska. Współautor kulinarnej książki „Kucharze Nasza Historia”. Po 7 latach od rozpoczęcia zawodowej pracy, postanowił wyjechać za granicę by rozszerzyć swoje umiejętności. Karierę zagraniczną rozpoczął jako Chef de Partie w Hotelu “Radisson Blu” w Belfaście, po niespełna dwóch latach został Sous Chefem w jednej z najlepiej prosperujących restauracji w Belfaście, która bazowała na regionalnych produktach Północnej Irlandii “Made in Belfast”, po Made in Belfast został Head Chef’em w “Restaurant 25” lecz tak na prawdę miejscem, które ukierunkowało go najbardziej była Restauracja “OX”. W 2015 roku Ox znalazł się w World’s 50 Best Restaurants a w 2016 zdobył jedną gwiazdkę Michelin, którą utrzymuje do dziś. Po powrocie do Polski objął stanowisko Szefa Kuchni w Restauracji FIGA w Plewiskach.

Paweł Salamon

Utytułowany, szanowany przez branżę i doceniany przez gości szef kuchni Pałac Mierzęcin Wellness& Wine Resort. Zdobywca m.in. najważniejszego w Polsce odznaczenia gastronomicznego – Kulinarnego Pucharu Polski. Nauczyciel zawodów gastronomicznych, powołany przez MEN do grona ekspertów, pracujących nad rozwojem systemu edukacji zawodowej. Ambasador Tygodnia Umiejętności Zawodowych do 2020 r. Trener i mentor adeptów sztuki kulinarnej do Euro Skills Budapeszt 2018, World Skills Kazań 2019 oraz EuroSkills Graz 2021. Ambasador Kulinarnego Pucharu Polski. Przedstawiciel młodego pokolenia, odznaczający się kreatywnością, pracowitością oraz wielopłaszczyznowym zaangażowaniem. Wyznaje zasadę, że aby osiągnąć sukces, trzeba mieć pasję, być cierpliwym i konsekwentnie inwestować w przyszłość. Prywatnie uwielbia bieganie. W przyszłości chciałby pokonać ultra maratony górski.

Dariusz Gibas

W kuchni od dekady, pełnił stanowisko szefa kuchni pięciogwiazdkowego hotelu Bohema w restauracji Weranda, wyróżnionej jako jedyna w regionie dwoma czapkami Gault&Millau oraz współtworzył znakomity zespół w Gdańskiej restauracji Proloque przy boku Wojciecha Korfel, byłego zastępcy W. M. Amaro oraz souschefa trzy gwiazdkowej restauracji The FatDuck by Heston Blumenthal. Sam także miał zaszczyt pracować w trzy gwiazdkowej restauracji The FatDuck oraz poznać strukturę pracy u Toma Kerridge’a – The Hands and Flowers. Człowiek otwarty na świat, miał także możliwość przepracować krótki okres w restauracji LaCity (Grande Arche La Défense) w Paryżu. Obecnie szef kuchni bydgoskiej restauracji Port13, kuchni wyróżniającej się świeżym oraz unikatowym produktem w kuchni śródziemnomorskiej i europejskiej. Współtworzył z bydgoską restauracją cały projekt EXPO 2020 w Dubaju.

Jarosław Kin

Jarosław Kin ma dwadzieścia lat doświadczenia w kuchni. Uczestnik wielu Krajowych konkursów kulinarnych. Zdobywca srebrnego i brązowego medalu Mistrzostw Świata 2018 r. w Luxemburgu z reprezentacją “Poland NationalCulinary Team”. Szef kuchni Restauracji “62 Bar&Restaurant” w Poznaniu.

Krzysztof Kopciński

Krzysztof Kopciński pierwsze cenne doświadczenie zawodowe zdobywał już w czasie nauki praktykując
w cukierni Stefana Górskiego na warszawskim Zaciszu. Po 5 latach został wieloletnim szefem cukierni w kultowej Kawiarni i Restauracji Nowy Świat. Później swoje umiejętności doskonalił w za granicą. Po powrocie do kraju szefował cukiernikom w Klubie Polskiej Rady Biznesu w Pałacu Sobańskich pod opieką Wojciecha Modesta Amaro, następnie w restauracji Tamka 43 a od roku 2012 współpracuje z Robertem Sową, obecnie w jego autorskiej restauracji N31.Uczestniczył w wielu kursach i szkoleniach m.in. w Londynie w hotelu Dorchester prowadzonym przez Alaina Ducassa, uznanego za najlepszego szefa kuchni na świecie.Oprócz opracowywania i przygotowywania deserów bierze czynny udział w różnego rodzaju warsztatach kulinarnych w całej Polsce.Współpracuje między innymi z międzynarodową szkołą kulinarną „Ashanti” oraz innymi, branżowymi firmami szkoleniowymi.

Robert Sowa

Kucharz, restaurator i autorytet w dziedzinie sztuki kulinarnej. Kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce. Znany z programów telewizyjnych i audycji radiowych propagator kuchni polskiej w nowej odsłonie.Właściciel “N31 restaurant&bar” mieszczącej się przy ulicy Nowogrodzkiej 31 , restauracji która zdobyła tytuł Restauracji Roku w 2017 według Poland 100 Best RestaurantsAutor książek kulinarnych m.in „Uczta. Z restauracji wprost na Twój stół”, „Krok po kroku z Robertem Sową”, “Cztery pory roku”, “Życie kocha jeść”, “Esencja smaku”, współautor „Księgi Szefów Kuchni”.Ambasador i doradca kulinarny marki Prymat, prowadzący program „Doradca Smaku” na antenie telewizji TVN. Laureat wielu nagród m.in Szef Roku 2017, Oskar kulinarny, Hermes, Profesjonalista Roku, Gentleman Roku, wyróżniony Złotym Medalem Polskiego Klubu Biznesu. Pozytywny pracoholik, bo kocha gotować i… jeść!

Kolacja na Szczycie Góry

W Hotelu Seidorf w Sosnówce 23 października szykuje się wyjątkowe wydarzenie. Szef kuchni Tomasz Czarnecki zaprasza na „Kolację na szczycie Góry”. W jednej kuchni gotować będą autorytety kulinarne nowoczesnego gotowania, ludzie pełni kreatywności pomysłów i wiedzy. Redakcja Restaurant Management objęła patronat medialny nad wydarzeniem.

Tomasz Czarnecki, szef kuchni Hotelu Seidorf zaprasza 23 października na szczściosetową kolację w wykonaniu: Wojciecha Harapkiewicza, Marcina Filipkiewicza, Dawida Klimańca, Pawła Salamon, Dariusza Gibasa, Jarosława Kina, Krzysztofa Kopcińskiego.

Gościem honorowym oraz prowadzącym będzie Robert Sowa – kucharz, restaurator i autorytet w dziedzinie sztuki kulinarnej. Kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce. Znany z programów telewizyjnych i audycji radiowych propagator kuchni polskiej w nowej odsłonie.

Po serwowanej kolacji goście zostaną zaproszeni na wegański bufet przygotowany przez Tomasza Czarneckiego, Wojciecha Harabina oraz kucharzy restauracji Szyszka. O część artystyczną zadbają Tomasz Krajewski & Gentelmen’s Jazz.

Wojciech Harapkiewicz

Przedstawiamy wieloletniego przyjaciela, mentora naszego szefa kuchni Tomasza Czarneckiego, Wojciecha Harapkiewicza, który zaszczyci nas swoją obecnością oraz znakomitą kuchnią na naszym wydarzeniu.Zwycięzca nagrody Gault&Millaut w kategorii Szef Kuchni Tradycyjnej 2018 r. Swoje doświadczenie zdobywał w wielu gwiazdkowych restauracjach i hotelach w Polsce i zagranicą. Pracował między innymi we Francji, Włoszech, Szwajcarii i Niemczech. Wielokrotnie nagradzany na konkursach. Gotował dla trzech prezydentów Polski, króla Belgii oraz jego świętobliwości XIV Dalaj Lamy. Jest specjalistą w dziedzinie dziczyzny i owoców morza oraz nowoczesnej odsłonie kuchni polskiej. Często zasiada w jury prestiżowych konkursów kulinarnych. Od kilkunastu lat właściciel firmy Nowoczesna Gastronomia specjalizującej się w otwieraniu nowych restauracji, rekrutacji i szkoleniu personelu kuchni i sali oraz liftingu karty menu, organizowania wydarzeń kulinarnych i prowadzenia eventów dla branży gastronomicznej.

Marcin Filipkiewicz

Od 2001 roku jestszefem kuchni w Hotelu Copernicus***** w Krakowie. Gotował dla niezwykłych osobowości, m.in. dla papieża Jana Pawła II, Cesarza Japonii, Kanclerza Helmuta Kohl, Jacques’a Santer, Czesława Miłosza i Wisławy Szymborskiej. Brał udział w powstaniu książki „Wykwintna Kuchnia Polska”, wydanej pod patronatem Pani prezydentowej Anny Komorowskiej. Dwukrotnie nominowany do tytułu szefa roku Gault&Millau, zwycięzca Szefa roku region południowy, juror polskiej edycji największego światowego konkursu Bocused’Or Na jego koncie jest też Srebrny Hermes za najlepszą hotelową restauracje oraz Prix au Chefde’lAvenir Akademii Gastronomicznej.

Dawid Klimaniec

Kreatywny zwolennik naturalnych smaków Dawid Klimaniec w nie oczywistej odsłonie. W życiu kieruje się prostą i skuteczną filozofią: „z pola na stół”, dba o to by produkty, które dostarczane są na kuchnię zawsze były ultra świeże i trafiały na nią w jak najkrótszym czasie. Członek stowarzyszenia „Poznańscy Kucharze Razem”. Przygodę z gastronomią rozpoczął na Śląsku, zaraz po ukończeniu szkoły gastronomicznej, swoje doświadczenie zaczął zdobywać w Pszczyńskich restauracjach. W 2019 roku dostał nominację w kategorii Restauracji z Renomą w Kulinarnych Hermesach. Laureat wielu konkursów kulinarnych m. in. Cieszyńskie Smaki, Międzynarodowy festiwal Pstrąga czy Mistrzostw Polski w podawaniu Baraniny. Zwycięzca konkursu Gęsina na Św. Marcina 2019 organizowanego przez Slowfood Polska. Współautor kulinarnej książki „Kucharze Nasza Historia”. Po 7 latach od rozpoczęcia zawodowej pracy, postanowił wyjechać za granicę by rozszerzyć swoje umiejętności. Karierę zagraniczną rozpoczął jako Chef de Partie w Hotelu “Radisson Blu” w Belfaście, po niespełna dwóch latach został Sous Chefem w jednej z najlepiej prosperujących restauracji w Belfaście, która bazowała na regionalnych produktach Północnej Irlandii “Made in Belfast”, po Made in Belfast został Head Chef’em w “Restaurant 25” lecz tak na prawdę miejscem, które ukierunkowało go najbardziej była Restauracja “OX”. W 2015 roku Ox znalazł się w World’s 50 Best Restaurants a w 2016 zdobył jedną gwiazdkę Michelin, którą utrzymuje do dziś. Po powrocie do Polski objął stanowisko Szefa Kuchni w Restauracji FIGA w Plewiskach.

Paweł Salamon

Utytułowany, szanowany przez branżę i doceniany przez gości szef kuchni Pałac Mierzęcin Wellness& Wine Resort. Zdobywca m.in. najważniejszego w Polsce odznaczenia gastronomicznego – Kulinarnego Pucharu Polski. Nauczyciel zawodów gastronomicznych, powołany przez MEN do grona ekspertów, pracujących nad rozwojem systemu edukacji zawodowej. Ambasador Tygodnia Umiejętności Zawodowych do 2020 r. Trener i mentor adeptów sztuki kulinarnej do Euro Skills Budapeszt 2018, World Skills Kazań 2019 oraz EuroSkills Graz 2021. Ambasador Kulinarnego Pucharu Polski. Przedstawiciel młodego pokolenia, odznaczający się kreatywnością, pracowitością oraz wielopłaszczyznowym zaangażowaniem. Wyznaje zasadę, że aby osiągnąć sukces, trzeba mieć pasję, być cierpliwym i konsekwentnie inwestować w przyszłość. Prywatnie uwielbia bieganie. W przyszłości chciałby pokonać ultra maratony górski.

Dariusz Gibas

W kuchni od dekady, pełnił stanowisko szefa kuchni pięciogwiazdkowego hotelu Bohema w restauracji Weranda, wyróżnionej jako jedyna w regionie dwoma czapkami Gault&Millau oraz współtworzył znakomity zespół w Gdańskiej restauracji Proloque przy boku Wojciecha Korfel, byłego zastępcy W. M. Amaro oraz souschefa trzy gwiazdkowej restauracji The FatDuck by Heston Blumenthal. Sam także miał zaszczyt pracować w trzy gwiazdkowej restauracji The FatDuck oraz poznać strukturę pracy u Toma Kerridge’a – The Hands and Flowers. Człowiek otwarty na świat, miał także możliwość przepracować krótki okres w restauracji LaCity (Grande Arche La Défense) w Paryżu. Obecnie szef kuchni bydgoskiej restauracji Port13, kuchni wyróżniającej się świeżym oraz unikatowym produktem w kuchni śródziemnomorskiej i europejskiej. Współtworzył z bydgoską restauracją cały projekt EXPO 2020 w Dubaju.

Jarosław Kin

Jarosław Kin ma dwadzieścia lat doświadczenia w kuchni. Uczestnik wielu Krajowych konkursów kulinarnych. Zdobywca srebrnego i brązowego medalu Mistrzostw Świata 2018 r. w Luxemburgu z reprezentacją “Poland NationalCulinary Team”. Szef kuchni Restauracji “62 Bar&Restaurant” w Poznaniu.

Krzysztof Kopciński

Krzysztof Kopciński pierwsze cenne doświadczenie zawodowe zdobywał już w czasie nauki praktykując
w cukierni Stefana Górskiego na warszawskim Zaciszu. Po 5 latach został wieloletnim szefem cukierni w kultowej Kawiarni i Restauracji Nowy Świat. Później swoje umiejętności doskonalił w za granicą. Po powrocie do kraju szefował cukiernikom w Klubie Polskiej Rady Biznesu w Pałacu Sobańskich pod opieką Wojciecha Modesta Amaro, następnie w restauracji Tamka 43 a od roku 2012 współpracuje z Robertem Sową, obecnie w jego autorskiej restauracji N31.Uczestniczył w wielu kursach i szkoleniach m.in. w Londynie w hotelu Dorchester prowadzonym przez Alaina Ducassa, uznanego za najlepszego szefa kuchni na świecie.Oprócz opracowywania i przygotowywania deserów bierze czynny udział w różnego rodzaju warsztatach kulinarnych w całej Polsce.Współpracuje między innymi z międzynarodową szkołą kulinarną „Ashanti” oraz innymi, branżowymi firmami szkoleniowymi.

Robert Sowa

Kucharz, restaurator i autorytet w dziedzinie sztuki kulinarnej. Kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce. Znany z programów telewizyjnych i audycji radiowych propagator kuchni polskiej w nowej odsłonie.Właściciel “N31 restaurant&bar” mieszczącej się przy ulicy Nowogrodzkiej 31 , restauracji która zdobyła tytuł Restauracji Roku w 2017 według Poland 100 Best RestaurantsAutor książek kulinarnych m.in „Uczta. Z restauracji wprost na Twój stół”, „Krok po kroku z Robertem Sową”, “Cztery pory roku”, “Życie kocha jeść”, “Esencja smaku”, współautor „Księgi Szefów Kuchni”.Ambasador i doradca kulinarny marki Prymat, prowadzący program „Doradca Smaku” na antenie telewizji TVN. Laureat wielu nagród m.in Szef Roku 2017, Oskar kulinarny, Hermes, Profesjonalista Roku, Gentleman Roku, wyróżniony Złotym Medalem Polskiego Klubu Biznesu. Pozytywny pracoholik, bo kocha gotować i… jeść!

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Otwarcie Chefs’s Table by Ernest Jagodziński!

Dlaczego warto rozszerzyć ofertę o cukiernictwo alternatywne? Konferencja Agaty Kubackiej na Expo Sweet 2024

Team Poland 2022 w drodze do Europy!

W branży HoReCa jest klimat na ekologiczne rozwiązania

Oświadczenie Kamila Tłuczka po zmianie wyników KPP 2022

Niewinni Czarodzieje 44 kolejną restauracją w portfolio Grupy Kapitałowej IMMOBILE