Aktualności

I Mistrzostwa Polski Szkół Gastronomicznych

I Mistrzostwa Polski Szkół Gastronomicznych

Konkurs kulinarno-edukacyjny I Mistrzostwa Polski Szkół Gastronomicznych rozpocznie się już 15 marca 2023 r. o godz. 10.00 w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Zaproszenia zostały wysłane do ponad 50 szkół gastronomicznych w całej Polsce, a do ścisłego finału zakwalifikowało się sześć dwuosobowych drużyn.

Rolę przewodniczącego jury będzie pełnił mistrz kulinarny Kurt Scheller, a przy jego boku zasiądą znakomici szefowie kuchni Adam Chrząstowski, Teo Vafidis, Mirosław Ciołak, Patryk Kotarba, Paweł Kałuski i Tomasz Czarnecki oraz Prorektor Świętokrzyskiej Szkoły Wyższej w Kielcach Dr. Adrian Lipa i właścicielka firmy Zychowicz Pani Henryka Zychowicz.

Lista szkół i uczestników zakwalifikowanych do konkursu kulinarno-edukacyjnego Mistrzostwa Polski Szkół Gastronomicznych:

1. Zespół Szkół Spożywczo- Gastronomicznych w Warszawie

Uczestnicy: Natalia Denis, Zofia Kruszewska

2. Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie

Uczestnicy: Przemysław Kapusta, Kamil Mazur

3. Zespół Szkół Ekonomiczno- Gastronomicznych w Żywcu

Uczestnicy: Martyna Kliś, Miłosz Biegun

4. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach

Uczestnicy: Adam Łodej, Iwo Nowacki

5. Zespół Szkół nr 7 w Tychach

Uczestnicy: Jakub Tomaszczyk, Amelia Słanek

6. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu

Uczestnicy: Antoni Waligóra, Jakub Nowakowski

Lista rezerwowa:

1. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach

Uczestnicy: Weronika Perlik, Joanna Kaniecka

2.Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Rudce

Uczestnicy: Sylwia Złotkowska, Gabriel Pyszczek

3. Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu

Uczestnicy: Roksana Dygas, Mateusz Wójcik

Źródło: organizatorzy / Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach

I Mistrzostwa Polski Szkół Gastronomicznych

I Mistrzostwa Polski Szkół Gastronomicznych

Konkurs kulinarno-edukacyjny I Mistrzostwa Polski Szkół Gastronomicznych rozpocznie się już 15 marca 2023 r. o godz. 10.00 w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Zaproszenia zostały wysłane do ponad 50 szkół gastronomicznych w całej Polsce, a do ścisłego finału zakwalifikowało się sześć dwuosobowych drużyn.

Rolę przewodniczącego jury będzie pełnił mistrz kulinarny Kurt Scheller, a przy jego boku zasiądą znakomici szefowie kuchni Adam Chrząstowski, Teo Vafidis, Mirosław Ciołak, Patryk Kotarba, Paweł Kałuski i Tomasz Czarnecki oraz Prorektor Świętokrzyskiej Szkoły Wyższej w Kielcach Dr. Adrian Lipa i właścicielka firmy Zychowicz Pani Henryka Zychowicz.

Lista szkół i uczestników zakwalifikowanych do konkursu kulinarno-edukacyjnego Mistrzostwa Polski Szkół Gastronomicznych:

1. Zespół Szkół Spożywczo- Gastronomicznych w Warszawie

Uczestnicy: Natalia Denis, Zofia Kruszewska

2. Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie

Uczestnicy: Przemysław Kapusta, Kamil Mazur

3. Zespół Szkół Ekonomiczno- Gastronomicznych w Żywcu

Uczestnicy: Martyna Kliś, Miłosz Biegun

4. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach

Uczestnicy: Adam Łodej, Iwo Nowacki

5. Zespół Szkół nr 7 w Tychach

Uczestnicy: Jakub Tomaszczyk, Amelia Słanek

6. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu

Uczestnicy: Antoni Waligóra, Jakub Nowakowski

Lista rezerwowa:

1. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach

Uczestnicy: Weronika Perlik, Joanna Kaniecka

2.Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Rudce

Uczestnicy: Sylwia Złotkowska, Gabriel Pyszczek

3. Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu

Uczestnicy: Roksana Dygas, Mateusz Wójcik

Źródło: organizatorzy / Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Festiwal Kuchni Międzynarodowej już 17 kwietnia!

Atrakcyjne nagrody czekają na Klientów w Wielkiej Loterii Selgros „26 lat na +”!

Kulinarni wirtuozi, sztuka i nieszablonowa przestrzeń. Katowicki Klub Kolacyjny zaprasza na wieczory pełne doznań

Trwają intensywne przygotowania Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy do Olimpiady Kulinarnej IKA 2024

Co jedzą Wietnamczycy, gdy my sięgamy po dokładkę karpia?

Kolacja degustacyjna Heli i Ernesta