Aktualności

I Mistrzostwa Polski Szkół Gastronomicznych

I Mistrzostwa Polski Szkół Gastronomicznych

Konkurs kulinarno-edukacyjny I Mistrzostwa Polski Szkół Gastronomicznych rozpocznie się już 15 marca 2023 r. o godz. 10.00 w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Zaproszenia zostały wysłane do ponad 50 szkół gastronomicznych w całej Polsce, a do ścisłego finału zakwalifikowało się sześć dwuosobowych drużyn.

Rolę przewodniczącego jury będzie pełnił mistrz kulinarny Kurt Scheller, a przy jego boku zasiądą znakomici szefowie kuchni Adam Chrząstowski, Teo Vafidis, Mirosław Ciołak, Patryk Kotarba, Paweł Kałuski i Tomasz Czarnecki oraz Prorektor Świętokrzyskiej Szkoły Wyższej w Kielcach Dr. Adrian Lipa i właścicielka firmy Zychowicz Pani Henryka Zychowicz.

Lista szkół i uczestników zakwalifikowanych do konkursu kulinarno-edukacyjnego Mistrzostwa Polski Szkół Gastronomicznych:

1. Zespół Szkół Spożywczo- Gastronomicznych w Warszawie

Uczestnicy: Natalia Denis, Zofia Kruszewska

2. Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie

Uczestnicy: Przemysław Kapusta, Kamil Mazur

3. Zespół Szkół Ekonomiczno- Gastronomicznych w Żywcu

Uczestnicy: Martyna Kliś, Miłosz Biegun

4. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach

Uczestnicy: Adam Łodej, Iwo Nowacki

5. Zespół Szkół nr 7 w Tychach

Uczestnicy: Jakub Tomaszczyk, Amelia Słanek

6. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu

Uczestnicy: Antoni Waligóra, Jakub Nowakowski

Lista rezerwowa:

1. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach

Uczestnicy: Weronika Perlik, Joanna Kaniecka

2.Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Rudce

Uczestnicy: Sylwia Złotkowska, Gabriel Pyszczek

3. Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu

Uczestnicy: Roksana Dygas, Mateusz Wójcik

Źródło: organizatorzy / Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach

I Mistrzostwa Polski Szkół Gastronomicznych

I Mistrzostwa Polski Szkół Gastronomicznych

Konkurs kulinarno-edukacyjny I Mistrzostwa Polski Szkół Gastronomicznych rozpocznie się już 15 marca 2023 r. o godz. 10.00 w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Zaproszenia zostały wysłane do ponad 50 szkół gastronomicznych w całej Polsce, a do ścisłego finału zakwalifikowało się sześć dwuosobowych drużyn.

Rolę przewodniczącego jury będzie pełnił mistrz kulinarny Kurt Scheller, a przy jego boku zasiądą znakomici szefowie kuchni Adam Chrząstowski, Teo Vafidis, Mirosław Ciołak, Patryk Kotarba, Paweł Kałuski i Tomasz Czarnecki oraz Prorektor Świętokrzyskiej Szkoły Wyższej w Kielcach Dr. Adrian Lipa i właścicielka firmy Zychowicz Pani Henryka Zychowicz.

Lista szkół i uczestników zakwalifikowanych do konkursu kulinarno-edukacyjnego Mistrzostwa Polski Szkół Gastronomicznych:

1. Zespół Szkół Spożywczo- Gastronomicznych w Warszawie

Uczestnicy: Natalia Denis, Zofia Kruszewska

2. Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie

Uczestnicy: Przemysław Kapusta, Kamil Mazur

3. Zespół Szkół Ekonomiczno- Gastronomicznych w Żywcu

Uczestnicy: Martyna Kliś, Miłosz Biegun

4. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach

Uczestnicy: Adam Łodej, Iwo Nowacki

5. Zespół Szkół nr 7 w Tychach

Uczestnicy: Jakub Tomaszczyk, Amelia Słanek

6. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu

Uczestnicy: Antoni Waligóra, Jakub Nowakowski

Lista rezerwowa:

1. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach

Uczestnicy: Weronika Perlik, Joanna Kaniecka

2.Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Rudce

Uczestnicy: Sylwia Złotkowska, Gabriel Pyszczek

3. Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu

Uczestnicy: Roksana Dygas, Mateusz Wójcik

Źródło: organizatorzy / Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Noworoczna kolacja degustacyjna w Marinie Gaj

Start zapisów na V spotkanie Food Working. Temat: „Nowe technologie i AI w branży spożywczej i HoReCa”

Orient, harmonia i współczesność – nowe kolekcje Lubiana Premium 

Michelin Grand Dinners za nami!

MAKRO Polska dołączyło do grona członków Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego

Nowość w ofercie Instytutu Kulinarnego Transgourmet! Szkolenie dla przyszłych sędziów w konkursach kulinarnych