Przyszedł czas na jesienne, sezonowe menu w Novej Woli. W jednej z najlepszych warszawskich restauracji zlokalizowanej na 1 piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw The HUB zawitały borowki, kurki i podgrzybki. Nad nowymi, kulinarnymi propozycjami czuwał jak zawsze niezawodny szef kuchni, Paweł Suchenek.
– Czas na grzybobranie na talerzu – mówi Paweł Suchenek. – To najlepszy sezon by skosztować leśnych skarbów. W sezonowej karcie Novej Woli zaczynamy tostem maślanym i smażonymi grzybami. Czeka również tagliatelle z grzybowym ragout oraz pieczeń rzymska z dziczyzny z puree z pieczonego selera w towarzystwie smażonych grzybów.
W jesiennej odsłonie sezonowego menu czekają również pierogi z leśnymi grzybami. Na deser, propozycja dla prawdziwych łasuchów – knedle ze śliwkami, kwaśną śmietaną i bułka tarta z masłem. Kulinarna jesień zawitała w Novej Woli już na dobre!
Restauracja Nova Wola, Crowne Plaza Warsaw-The Hub, Rondo Daszyńskiego 2, Warszawa.
Źródło: mat. pras.