Aktualności

Finaliści zostali wybrani: Sustainable Chef Challenge powraca po raz trzeci w dniach 11-15 listopada

Finaliści zostali wybrani: Sustainable Chef Challenge powraca po raz trzeci w dniach 11-15 listopada

Już po raz trzeci szefowie kuchni z całego świata rywalizują w konkursie Sustainable Chef Challenge. Pod hasłem „Cook for Change” (“Gotuj dla zmiany”), Sodexo i RATIONAL szukają najlepszego zrównoważonego dania.

W fazie wstępnej ośmiu szefów kuchni Sodexo pokonało konkurencję ponad 300 kandydatów z 30 krajów: Sandrine Leriche (Francja), Michał Fabiszewski (Polska), Adam Collison (Wielka Brytania i Irlandia), Gaurav Pawar (Indie), Ryan Hickey (USA), John Oliveira da Conceicao (Brazylia), Christopher Paredes (Chile) i Nabila Kerbout (Maroko).

Od 11 do 15 listopada zaprezentują oni swoje kreacje przed jury ekspertów podczas finału w Paryżu. Aby zdobyć tytuł, dania muszą nie tylko dobrze smakować, ale także być w 100% roślinne, wykonane ze zrównoważonych składników i unikać marnowania żywności. Dodatkowe punkty zostaną przyznane między innymi za kreatywność, opłacalność finansową, umiejętności i techniki.

Martin Wolf, Segment Director Catering w RATIONAL: „Poprzez Sustainable Chef Challenge chcemy pokazać, jak różnorodne może być zrównoważone odżywianie. Cieszymy się, że możemy się do tego przyczynić dzięki naszym dwóm liniom urządzeń, iCombi Pro i iVario Pro”.

Finaliści zostali wybrani: Sustainable Chef Challenge powraca po raz trzeci w dniach 11-15 listopada

Więcej informacji można znaleźć na kanałach społęcznościowych RATIONAL LinkedIn, Instagram and Facebook.

Źródło: RATIONAL

Finaliści zostali wybrani: Sustainable Chef Challenge powraca po raz trzeci w dniach 11-15 listopada

Finaliści zostali wybrani: Sustainable Chef Challenge powraca po raz trzeci w dniach 11-15 listopada

Już po raz trzeci szefowie kuchni z całego świata rywalizują w konkursie Sustainable Chef Challenge. Pod hasłem „Cook for Change” (“Gotuj dla zmiany”), Sodexo i RATIONAL szukają najlepszego zrównoważonego dania.

W fazie wstępnej ośmiu szefów kuchni Sodexo pokonało konkurencję ponad 300 kandydatów z 30 krajów: Sandrine Leriche (Francja), Michał Fabiszewski (Polska), Adam Collison (Wielka Brytania i Irlandia), Gaurav Pawar (Indie), Ryan Hickey (USA), John Oliveira da Conceicao (Brazylia), Christopher Paredes (Chile) i Nabila Kerbout (Maroko).

Od 11 do 15 listopada zaprezentują oni swoje kreacje przed jury ekspertów podczas finału w Paryżu. Aby zdobyć tytuł, dania muszą nie tylko dobrze smakować, ale także być w 100% roślinne, wykonane ze zrównoważonych składników i unikać marnowania żywności. Dodatkowe punkty zostaną przyznane między innymi za kreatywność, opłacalność finansową, umiejętności i techniki.

Martin Wolf, Segment Director Catering w RATIONAL: „Poprzez Sustainable Chef Challenge chcemy pokazać, jak różnorodne może być zrównoważone odżywianie. Cieszymy się, że możemy się do tego przyczynić dzięki naszym dwóm liniom urządzeń, iCombi Pro i iVario Pro”.

Finaliści zostali wybrani: Sustainable Chef Challenge powraca po raz trzeci w dniach 11-15 listopada

Więcej informacji można znaleźć na kanałach społęcznościowych RATIONAL LinkedIn, Instagram and Facebook.

Źródło: RATIONAL

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Zwycięstwo, tytuł Archimagirusa i nominacja do finału Kulinarnego Puchary Polski

Wyzwanie oszczędzanie

Plastikowa dyrektywa, a biznes gastronomiczny

Akademia Pizzy w nowej odsłonie. Bidfood prezentuje specjalistyczne studio kulinarne

Oferta lunchowa w restauracji. Jak ją przygotować i jak na niej zarabiać?

Całe życie poświęcił herbacie, pozostawiając po sobie trwałe dziedzictwo – żegnamy Merrilla J. Fernando, założyciela marki Dilmah