Aktualności

Festiwalowy Konkurs Kuchmistrzów – Tutej na śledzia

Festiwalowy Konkurs Kuchmistrzów – Tutej na śledzia

Tradycją Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku jest konkurs kulinarny. Kucharze rywalizowali już przygotowując dania z kaczki (trzy razy), ale także serwowali chłodnik, czerninę, golonkę, tatara, drożdżówki, szare kluchy, plendze, ale nigdy tematem nie był śledź. Konkurs odbędzie się już 13 sierpnia w Poznaniu.

– Od zawsze śledź znajdował się w kartach naszych restauracji, nie inaczej jest obecnie. Głównie pojawia się w formie przystawki, ale są też szefowi kuchni, którzy podają go jako danie główne. Postanowiliśmy zatem wspierani przez szczecińskich Śledziożerców – gastronomiczną konfaterię, czczącą śledzia od niemal 20 lat (!) z Gieno Mientkiewiczem i Andrzejem Szylarem na czele, zorganizować w Poznaniu śledziową rywalizację – mówi organizator konkursu Juliusz Podolski, de’GUSTATOR PR.

Uczestnicy rywalizacji, będą musieli przygotować danie ze śledzia. Na jego złożenie kucharz będą mieli 20 minut. Oceniać będzie jak zawsze jury złożone z kucharzy i smakoszy w konwencji „w ciemno”, tzn. nie będą wiedzieli, jaka restauracja serwuje w danym momencie danie do oceny. W skład jury wejdą m.in. Śledziożercy Gieno Mientkiewicz i Andrzej Szylar, dziennikarz kulinarny Paweł Loroch i szereg innych smakoszy.

Regulamin do pobrania: https://tiny.pl/9x17v

Festiwalowy Konkurs Kuchmistrzów – Tutej na śledzia

Festiwalowy Konkurs Kuchmistrzów – Tutej na śledzia

Tradycją Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku jest konkurs kulinarny. Kucharze rywalizowali już przygotowując dania z kaczki (trzy razy), ale także serwowali chłodnik, czerninę, golonkę, tatara, drożdżówki, szare kluchy, plendze, ale nigdy tematem nie był śledź. Konkurs odbędzie się już 13 sierpnia w Poznaniu.

– Od zawsze śledź znajdował się w kartach naszych restauracji, nie inaczej jest obecnie. Głównie pojawia się w formie przystawki, ale są też szefowi kuchni, którzy podają go jako danie główne. Postanowiliśmy zatem wspierani przez szczecińskich Śledziożerców – gastronomiczną konfaterię, czczącą śledzia od niemal 20 lat (!) z Gieno Mientkiewiczem i Andrzejem Szylarem na czele, zorganizować w Poznaniu śledziową rywalizację – mówi organizator konkursu Juliusz Podolski, de’GUSTATOR PR.

Uczestnicy rywalizacji, będą musieli przygotować danie ze śledzia. Na jego złożenie kucharz będą mieli 20 minut. Oceniać będzie jak zawsze jury złożone z kucharzy i smakoszy w konwencji „w ciemno”, tzn. nie będą wiedzieli, jaka restauracja serwuje w danym momencie danie do oceny. W skład jury wejdą m.in. Śledziożercy Gieno Mientkiewicz i Andrzej Szylar, dziennikarz kulinarny Paweł Loroch i szereg innych smakoszy.

Regulamin do pobrania: https://tiny.pl/9x17v

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Restauracja Nova Wola z prestiżową nagrodą amerykańskiego magazynu Wine Spectator

Kadra Narodowa Polskich Kucharzy startuje w Kulinarnym Pucharze Świata

SERY & WINO w hotelu Skipper. Cóż to był za wieczór!

Trophe Mille Polska 2023 już tydzień na Targach Horeca!

Znamy zwycięzcę Bocuse d’Or Poland 2023!

MAKRO Polska dołączyło do grona członków Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego