Aktualności

Festiwalowy Konkurs Kuchmistrzów – Tutej na śledzia

Festiwalowy Konkurs Kuchmistrzów – Tutej na śledzia

Tradycją Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku jest konkurs kulinarny. Kucharze rywalizowali już przygotowując dania z kaczki (trzy razy), ale także serwowali chłodnik, czerninę, golonkę, tatara, drożdżówki, szare kluchy, plendze, ale nigdy tematem nie był śledź. Konkurs odbędzie się już 13 sierpnia w Poznaniu.

– Od zawsze śledź znajdował się w kartach naszych restauracji, nie inaczej jest obecnie. Głównie pojawia się w formie przystawki, ale są też szefowi kuchni, którzy podają go jako danie główne. Postanowiliśmy zatem wspierani przez szczecińskich Śledziożerców – gastronomiczną konfaterię, czczącą śledzia od niemal 20 lat (!) z Gieno Mientkiewiczem i Andrzejem Szylarem na czele, zorganizować w Poznaniu śledziową rywalizację – mówi organizator konkursu Juliusz Podolski, de’GUSTATOR PR.

Uczestnicy rywalizacji, będą musieli przygotować danie ze śledzia. Na jego złożenie kucharz będą mieli 20 minut. Oceniać będzie jak zawsze jury złożone z kucharzy i smakoszy w konwencji „w ciemno”, tzn. nie będą wiedzieli, jaka restauracja serwuje w danym momencie danie do oceny. W skład jury wejdą m.in. Śledziożercy Gieno Mientkiewicz i Andrzej Szylar, dziennikarz kulinarny Paweł Loroch i szereg innych smakoszy.

Regulamin do pobrania: https://tiny.pl/9x17v

Festiwalowy Konkurs Kuchmistrzów – Tutej na śledzia

Festiwalowy Konkurs Kuchmistrzów – Tutej na śledzia

Tradycją Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku jest konkurs kulinarny. Kucharze rywalizowali już przygotowując dania z kaczki (trzy razy), ale także serwowali chłodnik, czerninę, golonkę, tatara, drożdżówki, szare kluchy, plendze, ale nigdy tematem nie był śledź. Konkurs odbędzie się już 13 sierpnia w Poznaniu.

– Od zawsze śledź znajdował się w kartach naszych restauracji, nie inaczej jest obecnie. Głównie pojawia się w formie przystawki, ale są też szefowi kuchni, którzy podają go jako danie główne. Postanowiliśmy zatem wspierani przez szczecińskich Śledziożerców – gastronomiczną konfaterię, czczącą śledzia od niemal 20 lat (!) z Gieno Mientkiewiczem i Andrzejem Szylarem na czele, zorganizować w Poznaniu śledziową rywalizację – mówi organizator konkursu Juliusz Podolski, de’GUSTATOR PR.

Uczestnicy rywalizacji, będą musieli przygotować danie ze śledzia. Na jego złożenie kucharz będą mieli 20 minut. Oceniać będzie jak zawsze jury złożone z kucharzy i smakoszy w konwencji „w ciemno”, tzn. nie będą wiedzieli, jaka restauracja serwuje w danym momencie danie do oceny. W skład jury wejdą m.in. Śledziożercy Gieno Mientkiewicz i Andrzej Szylar, dziennikarz kulinarny Paweł Loroch i szereg innych smakoszy.

Regulamin do pobrania: https://tiny.pl/9x17v

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

iVario od RATIONAL: prawdziwy przełom w kuchni w restauracji

Rusza kolejna edycja konkursu Transgourmet i Selgros dla młodych kucharzy

„World of Coffee 2022” – tym razem w Mediolanie. Focus na wodę!

Mistrzostwa Polski Koktajli Bezalkoholowych po raz pierwszy

Sushi Master Class 2023 w kolejnych miastach Polski

Mistrzostwa Świata Baristów z wyjątkową nagrodą