Aktualności

Darmowe szkolenia dla branży HoReCa w Instytucie Kulinarnym Transgourmet

Darmowe szkolenia dla branży HoReCa w Instytucie Kulinarnym Transgourmet

Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa organizują szkolenia teoretyczne dla swoich klientów w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. W ubiegłych miesiącach odbyły się już trzy spotkania, podczas których doświadczeni eksperci z branży HoReCa dzielili się swoją wiedzą na temat kluczowych aspektów zarządzania personelem, świadomego budowania biznesu oraz efektywnego dotarcia do potencjalnych klientów. Wszystkie szkolenia są dostępne za darmo na kanale Youtube Instytutu Kulinarnego Transgourmet.

Pierwsze z serii warsztatów, prowadzone przez Stanisława Magdija, doświadczonego profesjonalistę z ponad 25-letnim stażem w branży HoReCa, skoncentrowały się na tematyce skutecznego zarządzania zespołem w warunkach niedoboru pracowników. Uczestnicy mieli okazję zgłębić tajniki motywowania personelu, efektywnego rozkładania obowiązków oraz skutecznego rozwiązywania konfliktów, kluczowych dla osiągnięcia sukcesu w biznesie gastronomicznym.

Podczas tych wyjątkowych warsztatów szczególny nacisk został położony na analizę różnic międzypokoleniowych obecnych na rynku i tych, które jeszcze przed nami.

W trakcie kolejnego spotkania, które poprowadził Andrzej Przeniosło, omówione zostały kluczowe aspekty efektywnego zarządzania budżetem w dzisiejszej gastronomii. Doświadczony specjalista branży HoReCa przedstawił istotne elementy analizy rachunku zysków i strat, sposoby tworzenia budżetu operacyjnego oraz definiowanie kluczowych wskaźników, decydujących o bezpiecznym prowadzeniu firmy.

Kolejnym prelegentem był Krzysztof Kaliciński, ekspert z 30-letnim doświadczeniem w branży HoReCa i Retail, który skupił uwagę uczestników na zmieniających się nawykach i zachowaniach konsumentów. Jego prezentacja dotyczyła także uwzględnienia w biznesie postaw ekologicznych wśród młodszych klientów oraz wykorzystania doświadczenia w dynamicznie zmieniającym się świecie, z naciskiem na rozwój technologiczny. Szkolenia nie mogły obejść kwestii istotnych dla branży, takich jak media społecznościowe, bezpieczeństwo żywności i budowanie marki. Wszystkie te aspekty zostały dokładnie omówione, aby uczestnicy mogli zdobyć pełną wiedzę konieczną do efektywnego funkcjonowania w dynamicznym środowisku gastronomicznym.

Instytut Kulinarny Transgourmet, angażując się w rozwijanie kompetencji zawodowych swoich klientów, regularnie organizuje wysokiej jakości szkolenia, mające na celu wspieranie rozwoju branży HoReCa. W kolejnych miesiącach, planowane są kolejne warsztaty rozwijające kompetencje klientów gastronomicznych.

Źródło: Selgros

Darmowe szkolenia dla branży HoReCa w Instytucie Kulinarnym Transgourmet

Darmowe szkolenia dla branży HoReCa w Instytucie Kulinarnym Transgourmet

Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa organizują szkolenia teoretyczne dla swoich klientów w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. W ubiegłych miesiącach odbyły się już trzy spotkania, podczas których doświadczeni eksperci z branży HoReCa dzielili się swoją wiedzą na temat kluczowych aspektów zarządzania personelem, świadomego budowania biznesu oraz efektywnego dotarcia do potencjalnych klientów. Wszystkie szkolenia są dostępne za darmo na kanale Youtube Instytutu Kulinarnego Transgourmet.

Pierwsze z serii warsztatów, prowadzone przez Stanisława Magdija, doświadczonego profesjonalistę z ponad 25-letnim stażem w branży HoReCa, skoncentrowały się na tematyce skutecznego zarządzania zespołem w warunkach niedoboru pracowników. Uczestnicy mieli okazję zgłębić tajniki motywowania personelu, efektywnego rozkładania obowiązków oraz skutecznego rozwiązywania konfliktów, kluczowych dla osiągnięcia sukcesu w biznesie gastronomicznym.

Podczas tych wyjątkowych warsztatów szczególny nacisk został położony na analizę różnic międzypokoleniowych obecnych na rynku i tych, które jeszcze przed nami.

W trakcie kolejnego spotkania, które poprowadził Andrzej Przeniosło, omówione zostały kluczowe aspekty efektywnego zarządzania budżetem w dzisiejszej gastronomii. Doświadczony specjalista branży HoReCa przedstawił istotne elementy analizy rachunku zysków i strat, sposoby tworzenia budżetu operacyjnego oraz definiowanie kluczowych wskaźników, decydujących o bezpiecznym prowadzeniu firmy.

Kolejnym prelegentem był Krzysztof Kaliciński, ekspert z 30-letnim doświadczeniem w branży HoReCa i Retail, który skupił uwagę uczestników na zmieniających się nawykach i zachowaniach konsumentów. Jego prezentacja dotyczyła także uwzględnienia w biznesie postaw ekologicznych wśród młodszych klientów oraz wykorzystania doświadczenia w dynamicznie zmieniającym się świecie, z naciskiem na rozwój technologiczny. Szkolenia nie mogły obejść kwestii istotnych dla branży, takich jak media społecznościowe, bezpieczeństwo żywności i budowanie marki. Wszystkie te aspekty zostały dokładnie omówione, aby uczestnicy mogli zdobyć pełną wiedzę konieczną do efektywnego funkcjonowania w dynamicznym środowisku gastronomicznym.

Instytut Kulinarny Transgourmet, angażując się w rozwijanie kompetencji zawodowych swoich klientów, regularnie organizuje wysokiej jakości szkolenia, mające na celu wspieranie rozwoju branży HoReCa. W kolejnych miesiącach, planowane są kolejne warsztaty rozwijające kompetencje klientów gastronomicznych.

Źródło: Selgros

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Przepis na sukces to rodzinna firma i stabilne partnerstwo

Świąteczny Stół Pajacyka

Bocuse d’Or Poland 2023 – ruszyły zgłoszenia!

POLAGRA – podsumowanie edycji 2021

Piekarnia rzemieślnicza Chaud Pain otwiera nowe punkty w stolicy

AI wspiera czy zastępuje człowieka? Eksperci wskazali, jaka przyszłość czeka polską branżę food