Jako partner medialny zachęcamy do udziału w Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym “Czas na rybę!” organizowanym od 2018 roku przez Grupę Rybacką “Opolszczyzna” oraz szefa kuchni Kamila Klekowskiego. Malownicze miejsce Zamku Książęcego w Niemodlinie, sąsiadującego bezpośrednio z Gospodarstwem Rybackim w Niemodlinie, skąd pochodzi główny bohater konkursu – karp opolski.
W tegorocznej edycji w konkursowych potrawach, oprócz karpia, znaleźć się musi kiszone warzywo/sok z Gospodarstwa Michał Sznajdera z Doliny Baryczy. Pozostałe produkty ogranicza tylko fantazja uczestników. Szczegółowe informacje techniczne dot. produktów zostały opisane w załączniku dostępnym na stronie organizatora.
Jak wygląda rekrutacja? Do 13 września organizatorzy czekają na Wasze zgłoszenia. Zgłoszenie musi być wypełnione elektronicznie i przesłane na adres email: [email protected]! Do zgłoszenia dołączacie wyraźne trzy zdjęcia konkursowej potrawy.
Konkursowa potrawa musi być daniem głównym. Podczas Konkursu będziecie mieli do dyspozycji talerze naszego Partnera – producenta wysokiej jakości wyjątkowej porcelany – Lubiana! Talerze, które macie do wyboru zostały opisane w załączniku dostępnym na stronie organizatora.
Na czym gotujecie? Mobilne kuchnie, płyty indukcyjne, piece konwekcyjne UNOX, CHEF-X firmy Heinzelmann, lodówki i szokówki z RM Gastro! Stanowiska są dokładnie opisane w Regulaminie.
Konkurs jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski. W składzie Jury Szefowie Kuchni z dużym doświadczeniem gastronomicznym, przedstawiciele różnych środowisk i stowarzyszeń gastro, obiektywni i profesjonalni.
Atrakcyjne nagrody, nie tylko dla zwycięzców. Wartością dodaną jest sam udział w Konkursie, który daje możliwość nawiązania sieci kontaktów, wymiany doświadczeń i poznania nowych smaków. Doskonała okazja do rozmów z naszymi partnerami, m.in. Jakubus Hotel i Restauracja, BUNGE – właściciel marki Kruszwica, Darpol Kaczory, Home Brand, Lubiana.
Konkurs został dofinansowany z Programu Unijnego Fundusze dla Rybactwa w ramach projektu “Smaczna przemiana karpia”.
Szczegółowe informacje i formularz zgłoszeniowy dostępne tutaj.
Źródło: mat. org.