Aktualności

Czas na rybę! Zgłoszenia trwają do 13 września

Czas na rybę! Zgłoszenia trwają do 13 września

Jako partner medialny zachęcamy do udziału w Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym “Czas na rybę!” organizowanym od 2018 roku przez Grupę Rybacką “Opolszczyzna” oraz szefa kuchni Kamila Klekowskiego. Malownicze miejsce Zamku Książęcego w Niemodlinie, sąsiadującego bezpośrednio z Gospodarstwem Rybackim w Niemodlinie, skąd pochodzi główny bohater konkursu – karp opolski.

W tegorocznej edycji w konkursowych potrawach, oprócz karpia, znaleźć się musi kiszone warzywo/sok z Gospodarstwa Michał Sznajdera z Doliny Baryczy. Pozostałe produkty ogranicza tylko fantazja uczestników. Szczegółowe informacje techniczne dot. produktów zostały opisane w załączniku dostępnym na stronie organizatora.

Jak wygląda rekrutacja? Do 13 września organizatorzy czekają na Wasze zgłoszenia. Zgłoszenie musi być wypełnione elektronicznie i przesłane na adres email: [email protected]! Do zgłoszenia dołączacie wyraźne trzy zdjęcia konkursowej potrawy.

Konkursowa potrawa musi być daniem głównym. Podczas Konkursu będziecie mieli do dyspozycji talerze naszego Partnera – producenta wysokiej jakości wyjątkowej porcelany – Lubiana! Talerze, które macie do wyboru zostały opisane w załączniku dostępnym na stronie organizatora.

Na czym gotujecie? Mobilne kuchnie, płyty indukcyjne, piece konwekcyjne UNOX, CHEF-X firmy Heinzelmann, lodówki i szokówki z RM Gastro! Stanowiska są dokładnie opisane w Regulaminie.

Konkurs jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski. W składzie Jury Szefowie Kuchni z dużym doświadczeniem gastronomicznym, przedstawiciele różnych środowisk i stowarzyszeń gastro, obiektywni i profesjonalni.

Atrakcyjne nagrody, nie tylko dla zwycięzców. Wartością dodaną jest sam udział w Konkursie, który daje możliwość nawiązania sieci kontaktów, wymiany doświadczeń i poznania nowych smaków. Doskonała okazja do rozmów z naszymi partnerami, m.in. Jakubus Hotel i Restauracja, BUNGE – właściciel marki Kruszwica, Darpol Kaczory, Home Brand, Lubiana.

Konkurs został dofinansowany z Programu Unijnego Fundusze dla Rybactwa w ramach projektu “Smaczna przemiana karpia”.

Szczegółowe informacje i formularz zgłoszeniowy dostępne tutaj.

Źródło: mat. org.

Czas na rybę! Zgłoszenia trwają do 13 września

Czas na rybę! Zgłoszenia trwają do 13 września

Jako partner medialny zachęcamy do udziału w Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym “Czas na rybę!” organizowanym od 2018 roku przez Grupę Rybacką “Opolszczyzna” oraz szefa kuchni Kamila Klekowskiego. Malownicze miejsce Zamku Książęcego w Niemodlinie, sąsiadującego bezpośrednio z Gospodarstwem Rybackim w Niemodlinie, skąd pochodzi główny bohater konkursu – karp opolski.

W tegorocznej edycji w konkursowych potrawach, oprócz karpia, znaleźć się musi kiszone warzywo/sok z Gospodarstwa Michał Sznajdera z Doliny Baryczy. Pozostałe produkty ogranicza tylko fantazja uczestników. Szczegółowe informacje techniczne dot. produktów zostały opisane w załączniku dostępnym na stronie organizatora.

Jak wygląda rekrutacja? Do 13 września organizatorzy czekają na Wasze zgłoszenia. Zgłoszenie musi być wypełnione elektronicznie i przesłane na adres email: [email protected]! Do zgłoszenia dołączacie wyraźne trzy zdjęcia konkursowej potrawy.

Konkursowa potrawa musi być daniem głównym. Podczas Konkursu będziecie mieli do dyspozycji talerze naszego Partnera – producenta wysokiej jakości wyjątkowej porcelany – Lubiana! Talerze, które macie do wyboru zostały opisane w załączniku dostępnym na stronie organizatora.

Na czym gotujecie? Mobilne kuchnie, płyty indukcyjne, piece konwekcyjne UNOX, CHEF-X firmy Heinzelmann, lodówki i szokówki z RM Gastro! Stanowiska są dokładnie opisane w Regulaminie.

Konkurs jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski. W składzie Jury Szefowie Kuchni z dużym doświadczeniem gastronomicznym, przedstawiciele różnych środowisk i stowarzyszeń gastro, obiektywni i profesjonalni.

Atrakcyjne nagrody, nie tylko dla zwycięzców. Wartością dodaną jest sam udział w Konkursie, który daje możliwość nawiązania sieci kontaktów, wymiany doświadczeń i poznania nowych smaków. Doskonała okazja do rozmów z naszymi partnerami, m.in. Jakubus Hotel i Restauracja, BUNGE – właściciel marki Kruszwica, Darpol Kaczory, Home Brand, Lubiana.

Konkurs został dofinansowany z Programu Unijnego Fundusze dla Rybactwa w ramach projektu “Smaczna przemiana karpia”.

Szczegółowe informacje i formularz zgłoszeniowy dostępne tutaj.

Źródło: mat. org.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Nowa kampania reklamowa Selgros. “Dla szefów wszystkich kuchni”

Arte Culinaria Italiana 2024

KULINARNY PUCHAR Polskiego Mięsa już za miesiąc!

RATIONAL otworzył nowoczesną salę pokazową dedykowaną dla branży gastronomicznej

W Instytucie Kulinarnym Transgourmet odbyła się pierwsza edycja szkolenia sędziowskiego

Druga odsłona kolacji Grand Dinners za nami!