Aktualności

Bocuse d’Or Poland w drodze!

Bocuse d’Or Poland w drodze!

Bocuse d’Or Poland On Tour to kolejny projekt Akademii Bocuse d’Or Polska. Pomysł zrodził się jeszcze w 2019 roku i miał być naturalną kontynuacją polskiej selekcji. Niestety rok 2020 i pandemia pokrzyżowały plany organizatorom. Teraz Akademia wraca ze zdwojoną siłą z tą wyjątkową propozycją, która skierowana jest do szerokiej publiczności, Gości, którzy cenią markę Bocuse d’Or, szefów kuchni, wyjątkowe miejsca i ciekawe połączenia smaków. Podczas cyklu kolacji będzie można spróbować dań uczestników krajowych selekcji, szefów z Akademii Bocuse d’Or Poland oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej.

Już 24 czerwca w jednej z najlepszych sopockich restauracji White Marlin odbędzie się pierwsza kolacja, której gospodarzem będzie szef kuchni Tomasz Purol, członek Akademii Bocuse d’Or Poland i trener Team Poland Europe 2020. W jego kuchni tego wieczoru autorskie dania przygotują Jakub Kasprzak, dwukrotny zwycięzca Bocuse d’Or Poland, reprezentant Polski podczas dwóch edycji europejskiej selekcji, młody, zdolny szef kuchni oraz Tomasz Grabski, trener Team Poland Europe 2022. Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego polecamy by już dzisiaj zarezerwować sobie stolik. Bilety na kolację dostępne w restauracji White Marlin.

– Bardzo się cieszę, że powstał pomysł Bocuse d’Or Poland On Tour, który ma przede wszystkim podkreślić, iż działamy cały rok a nie tylko od selekcji do selekcji. Poprzez ten projekt chcemy pokazać szerszej publiczności markę Bocuse d’Or, naszych utalentowanych finalistów oraz kontynuować propagowanie polskich smaków – powiedział Adam Chrząstowski, Prezydent Akademii Bocuse d’Or Poland. – Mam nadzieję, że kolacje spotkają się z dużym zainteresowaniem, gdyż będą to naprawdę wyjątkowe wydarzenia.

Bocuse d’Or Poland On Tour z pewnością będzie doskonałą okazją do obcowania nie tylko ze świetną kuchnią, polskimi produktami, ale i znakomitymi szefami kuchni, którzy poprowadzą Gości przez wyjątkowo wyrafinowane smaki. Specjalnie na tę okazję skomponowane 5-6 daniowe menu będzie świetnym pretekstem do spotkania z rodziną czy przyjaciółmi.

Bocuse d’Or Poland On Tour ma na celu:

  • edukację i promocję marki Bocuse d’Or w Polsce,
  • przybliżenie sylwetek finalistów,
  • pokazanie miejsc pracy kandydatów i podkreślenie jak ważne jest wsparcie pracodawcy dla każdego startującego w konkursie,
  • propagowanie polskiej kuchni,
  • współpraca z wyjątkowymi restauracjami.

– Pomysł kolacji narodził się spontanicznie i miał być następnym krokiem po polskiej selekcji w listopadzie 2019. Pandemia pokrzyżowała nam plany. Ale kolejny ogromny pozytywny odzew ze strony branży oraz wiele ciepłych słów, które padło pod adresem konkursu w 2021 roku pokazało, iż marka Bocuse d’Or ma się coraz lepiej w Polsce, co nie oznacza jednak, że należy teraz spocząć na laurach. Stąd Bocuse d’Or Poland On Tour i działania wzmacniające markę, przybliżające sylwetki naszych finalistów i pokazanie polskiej kuchni w nowoczesnej odsłonie – podsumowała Dorota Karwacka, promotion manager Bocuse d’Or Team Poland. – Poprzez ten projekt chcemy też zachęcić innych szefów kuchni do podjęcia rękawicy i startu w kolejnej polskiej selekcji w 2023 roku.

Zapraszamy serdecznie w wyjątkową kulinarną podróż do Sopotu, a na kolejne kolacje do Krakowa, Kielc, Poznania, Ostrowca Świętokrzyskiego i Warszawy, które zostały zaplanowane na wrzesień i październik. Konkretne daty podamy niebawem.            

Organizator: Akademia Bocuse d’Or Poland

Partnerzy wydarzenia: Restauracja White Marlin, Mowi, Churchill1795, Fine Dine, Plastmet, Macallan, MEIKO Polska

***

Bocuse d’Or to najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny na świecie, który odbywa się przed publicznością i jest prezentacją najnowszych światowych trendów kulinarnych. W konkursie kładzie się duży nacisk na kreatywność, technikę, smak oraz teksturę. Bocuse d’Or ma na celu promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju i poza jego granicami, promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego oraz polskiej gastronomii jak również zwiększenie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni.

Finał konkursu Bocuse d’Or odbywa się co dwa lata w samym sercu Sirha, profesjonalnych targów w Lyonie poświęconych gastronomii.

www.bocusedorpoland.pl

Tekst: Smarten PR – oficjalny przedstawiciel marki Bocuse d’Or w Polsce

Bocuse d’Or Poland w drodze!

Bocuse d’Or Poland w drodze!

Bocuse d’Or Poland On Tour to kolejny projekt Akademii Bocuse d’Or Polska. Pomysł zrodził się jeszcze w 2019 roku i miał być naturalną kontynuacją polskiej selekcji. Niestety rok 2020 i pandemia pokrzyżowały plany organizatorom. Teraz Akademia wraca ze zdwojoną siłą z tą wyjątkową propozycją, która skierowana jest do szerokiej publiczności, Gości, którzy cenią markę Bocuse d’Or, szefów kuchni, wyjątkowe miejsca i ciekawe połączenia smaków. Podczas cyklu kolacji będzie można spróbować dań uczestników krajowych selekcji, szefów z Akademii Bocuse d’Or Poland oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej.

Już 24 czerwca w jednej z najlepszych sopockich restauracji White Marlin odbędzie się pierwsza kolacja, której gospodarzem będzie szef kuchni Tomasz Purol, członek Akademii Bocuse d’Or Poland i trener Team Poland Europe 2020. W jego kuchni tego wieczoru autorskie dania przygotują Jakub Kasprzak, dwukrotny zwycięzca Bocuse d’Or Poland, reprezentant Polski podczas dwóch edycji europejskiej selekcji, młody, zdolny szef kuchni oraz Tomasz Grabski, trener Team Poland Europe 2022. Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego polecamy by już dzisiaj zarezerwować sobie stolik. Bilety na kolację dostępne w restauracji White Marlin.

– Bardzo się cieszę, że powstał pomysł Bocuse d’Or Poland On Tour, który ma przede wszystkim podkreślić, iż działamy cały rok a nie tylko od selekcji do selekcji. Poprzez ten projekt chcemy pokazać szerszej publiczności markę Bocuse d’Or, naszych utalentowanych finalistów oraz kontynuować propagowanie polskich smaków – powiedział Adam Chrząstowski, Prezydent Akademii Bocuse d’Or Poland. – Mam nadzieję, że kolacje spotkają się z dużym zainteresowaniem, gdyż będą to naprawdę wyjątkowe wydarzenia.

Bocuse d’Or Poland On Tour z pewnością będzie doskonałą okazją do obcowania nie tylko ze świetną kuchnią, polskimi produktami, ale i znakomitymi szefami kuchni, którzy poprowadzą Gości przez wyjątkowo wyrafinowane smaki. Specjalnie na tę okazję skomponowane 5-6 daniowe menu będzie świetnym pretekstem do spotkania z rodziną czy przyjaciółmi.

Bocuse d’Or Poland On Tour ma na celu:

  • edukację i promocję marki Bocuse d’Or w Polsce,
  • przybliżenie sylwetek finalistów,
  • pokazanie miejsc pracy kandydatów i podkreślenie jak ważne jest wsparcie pracodawcy dla każdego startującego w konkursie,
  • propagowanie polskiej kuchni,
  • współpraca z wyjątkowymi restauracjami.

– Pomysł kolacji narodził się spontanicznie i miał być następnym krokiem po polskiej selekcji w listopadzie 2019. Pandemia pokrzyżowała nam plany. Ale kolejny ogromny pozytywny odzew ze strony branży oraz wiele ciepłych słów, które padło pod adresem konkursu w 2021 roku pokazało, iż marka Bocuse d’Or ma się coraz lepiej w Polsce, co nie oznacza jednak, że należy teraz spocząć na laurach. Stąd Bocuse d’Or Poland On Tour i działania wzmacniające markę, przybliżające sylwetki naszych finalistów i pokazanie polskiej kuchni w nowoczesnej odsłonie – podsumowała Dorota Karwacka, promotion manager Bocuse d’Or Team Poland. – Poprzez ten projekt chcemy też zachęcić innych szefów kuchni do podjęcia rękawicy i startu w kolejnej polskiej selekcji w 2023 roku.

Zapraszamy serdecznie w wyjątkową kulinarną podróż do Sopotu, a na kolejne kolacje do Krakowa, Kielc, Poznania, Ostrowca Świętokrzyskiego i Warszawy, które zostały zaplanowane na wrzesień i październik. Konkretne daty podamy niebawem.            

Organizator: Akademia Bocuse d’Or Poland

Partnerzy wydarzenia: Restauracja White Marlin, Mowi, Churchill1795, Fine Dine, Plastmet, Macallan, MEIKO Polska

***

Bocuse d’Or to najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny na świecie, który odbywa się przed publicznością i jest prezentacją najnowszych światowych trendów kulinarnych. W konkursie kładzie się duży nacisk na kreatywność, technikę, smak oraz teksturę. Bocuse d’Or ma na celu promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju i poza jego granicami, promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego oraz polskiej gastronomii jak również zwiększenie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni.

Finał konkursu Bocuse d’Or odbywa się co dwa lata w samym sercu Sirha, profesjonalnych targów w Lyonie poświęconych gastronomii.

www.bocusedorpoland.pl

Tekst: Smarten PR – oficjalny przedstawiciel marki Bocuse d’Or w Polsce

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Tomasz Olewski nowym szefem kuchni F…ing Delicious

„Restaurant Management” dla branży gastronomicznej

Zmiany w restauracjach: Łatwiejsza praca z iVario

Kongres Szefów Kuchni 2021

Znamy zwycięzcę Bocuse d’Or Europe 2022

Papierowa butelka staje się rzeczywistością