Aktualności

Bocuse d’Or Poland on Tour 2024. Pierwszy przystanek: Poznań

Bocuse d’Or Poland on Tour 2024. Pierwszy przystanek: Poznań

Po spektakularnym sukcesie pierwszej edycji kulinarnej inicjatywy Akademii Bocuse d’Or Poland w 2022 roku, przyszedł czas na drugą odsłonę Bocuse d’Or Poland ON TOUR, projektu skierowanego do miłośników dobrego jedzenia, dla których kuchnia jest prawdziwą ucztą dla zmysłów. Premierowa kolacja nowej edycji odbędzie się w poznańskiej restauracji Chef’s Table by Ernest Jagodzinski. 

Bocuse d’Or Poland ON TOUR to cykl topowych kolacji w restauracjach finalistów polskiej selekcji 2023 oraz w miejscach, gdzie główne skrzypce grają szefowie kuchni z Akademii. Będzie dużo niespodzianek jeśli chodzi o nazwiska, ale też o nowych miejscach na kulinarnej mapie Bocuse d’Or Poland. 

W Poznaniu będziemy gościć po raz drugi w restauracji szefa Ernesta Jagodzińskiego, członka Akademii Bocuse d’Or Poland, srebrnego medalisty polskiej selekcji 2019, jurora 2021 oraz trenera Team Poland podczas Bocuse d’Or Europe 2024 w Trondheim. Już 24 maja szef Ernest będzie gospodarzem premierowej kolacji 2024. 

Wśród szefów kuchni, którzy będą rozpieszczać podniebienia gości w stolicy Wielkopolski, będzie Grzegorz Miśta srebrny medalista polskiej selekcji 2023, który na co dzień jest szefem kuchni w Hotel Natura Residence w Siewierzu. Jeden z najbardziej uzdolnionych i rokujących na przyszłość szefów kuchni młodego pokolenia. 

Stawkę szefów kuchni, którzy będą czarować na talerzach firmy Churchill1795, zamyka Adam Chrząstowski, czołowa postać na polskiej scenie kulinarnej. Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland, fundament organizacji w kraju i okno na świat w składzie jury europejskiej selekcji Bocuse d’Or Europe 2018, 2020, 2022, 2024. Uznany autorytet w krajowej gastronomii o nieocenionych kompetencjach i wiedzy na temat tego konkursu w Polsce.

Partnerzy projektu: Sokołów, Chefs Culinar, Churchill, ChemaN, SmartenPR,

Źródło: Akademia Bocuse d’Or Poland

Bocuse d’Or Poland on Tour 2024. Pierwszy przystanek: Poznań

Bocuse d’Or Poland on Tour 2024. Pierwszy przystanek: Poznań

Po spektakularnym sukcesie pierwszej edycji kulinarnej inicjatywy Akademii Bocuse d’Or Poland w 2022 roku, przyszedł czas na drugą odsłonę Bocuse d’Or Poland ON TOUR, projektu skierowanego do miłośników dobrego jedzenia, dla których kuchnia jest prawdziwą ucztą dla zmysłów. Premierowa kolacja nowej edycji odbędzie się w poznańskiej restauracji Chef’s Table by Ernest Jagodzinski. 

Bocuse d’Or Poland ON TOUR to cykl topowych kolacji w restauracjach finalistów polskiej selekcji 2023 oraz w miejscach, gdzie główne skrzypce grają szefowie kuchni z Akademii. Będzie dużo niespodzianek jeśli chodzi o nazwiska, ale też o nowych miejscach na kulinarnej mapie Bocuse d’Or Poland. 

W Poznaniu będziemy gościć po raz drugi w restauracji szefa Ernesta Jagodzińskiego, członka Akademii Bocuse d’Or Poland, srebrnego medalisty polskiej selekcji 2019, jurora 2021 oraz trenera Team Poland podczas Bocuse d’Or Europe 2024 w Trondheim. Już 24 maja szef Ernest będzie gospodarzem premierowej kolacji 2024. 

Wśród szefów kuchni, którzy będą rozpieszczać podniebienia gości w stolicy Wielkopolski, będzie Grzegorz Miśta srebrny medalista polskiej selekcji 2023, który na co dzień jest szefem kuchni w Hotel Natura Residence w Siewierzu. Jeden z najbardziej uzdolnionych i rokujących na przyszłość szefów kuchni młodego pokolenia. 

Stawkę szefów kuchni, którzy będą czarować na talerzach firmy Churchill1795, zamyka Adam Chrząstowski, czołowa postać na polskiej scenie kulinarnej. Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland, fundament organizacji w kraju i okno na świat w składzie jury europejskiej selekcji Bocuse d’Or Europe 2018, 2020, 2022, 2024. Uznany autorytet w krajowej gastronomii o nieocenionych kompetencjach i wiedzy na temat tego konkursu w Polsce.

Partnerzy projektu: Sokołów, Chefs Culinar, Churchill, ChemaN, SmartenPR,

Źródło: Akademia Bocuse d’Or Poland

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Ecolab i Green Key wspierają hotele i restauracje w osiąganiu celów zrównoważonego rozwoju

KONFERENCJA MADE FOR RESTAURANT. New Generation w Sopocie

Food and Design startuje ze szkoleniami dla branży spożywczej i HoReCa

Kolacja degustacyjna z mistrzami Polski w przyrządzaniu dziczyzny

Festiwal Kawowych SMAKKów – wejdź do świata kawy

25 lat Winterhalter Polska. Podziękowania i fotorelacja