Wojciech Harapkiewicz

Szef kuchni w Boreczna

Zwycięzca nagrody Gault&Millaut w kategorii Szef Kuchni Tradycyjnej 2018r. Swoje doświadczenie zdobywał w wielu gwiazdkowych restauracjach i hotelach w polsce i zagranicą. Pracował między innymi we Francji, Wloszech, Szwajcarii i Niemczech. Wielokrotnie nagradzany na konkursach. Gotował dla trzech prezydentów Polski , króla Belgii oraz jego świętobliwości XIV Dalaj Lamy. Jest specjalistą w dziedzinie dziczyzny i owoców morza oraz nowoczesnej odsłonie kuchnii polskiej. Często zasiada w jury prestiżowych konkursow kulinarnych. Od kilkunastu lat wlasciciel firmy Nowoczesna Gastronomia specjalizującej się w otwieraniu nowych restauracji, rekrutacji i szkoleniu personelu kuchni i sali oraz liftingu karty menu, organizowania wydarzeń kulinarnych i prowadzenia eventow dla branży gastronomicznej. Ambasodor marek BIELMAR oraz Lifeberry. Bardzo charyzmatyczny szef i człowiek. W kuchni nie chodzi o kompromisy, do gotowania podchodzi jak do sztuki kulinarnej. Karmiąc swoich gości kieruje się tym by choć w najmniejszym stopniu ich poznać by móc zwiększyć och doznania a nie tylko zaspokoić głód. Sam jest smakoszem owoców morza, ostrych serów oraz oleju dyniowego.