Aktualności

Akcja zero waste Fundacji Lubię To

Akcja zero waste Fundacji Lubię To

Fundacja Lubię To od czterech lat działa na rzecz niemarnowania jedzenia, wspierając ideę zero waste. Dzięki wsparciu mogą dostarczać warzywa do zwierząt, szczególnie zimą, kiedy najbardziej ich potrzebują. Ratują warzywa, które nie nadają się do sprzedaży i dostarczają je do gospodarstw. Zwracają się z prośbą o pomoc w zebraniu funduszy na paliwo, aby mogli przewieźć te dary z hurtowni do zwierząt. Każda wpłata się liczy!

Misją Fundacji Lubię To jest pomoc zarówno zwierzętom, jak i środowisku. Jednym z ich kluczowych projektów jest odbiór produktów spożywczych, które nie nadają się już do sprzedaży, ale wciąż mogą służyć jako wartościowa pasza dla zwierząt. Dzięki współpracy z lokalnymi hurtowniami przekazują te produkty okolicznym rolnikom, ograniczając marnowanie żywności.

Zbiórka: Zrzutka na ZeroWaste – FUNDACJA LUBIĘ TO | Pomagam.pl

Źródło: mat. org.

Play Video
Akcja zero waste Fundacji Lubię To

Akcja zero waste Fundacji Lubię To

Fundacja Lubię To od czterech lat działa na rzecz niemarnowania jedzenia, wspierając ideę zero waste. Dzięki wsparciu mogą dostarczać warzywa do zwierząt, szczególnie zimą, kiedy najbardziej ich potrzebują. Ratują warzywa, które nie nadają się do sprzedaży i dostarczają je do gospodarstw. Zwracają się z prośbą o pomoc w zebraniu funduszy na paliwo, aby mogli przewieźć te dary z hurtowni do zwierząt. Każda wpłata się liczy!

Misją Fundacji Lubię To jest pomoc zarówno zwierzętom, jak i środowisku. Jednym z ich kluczowych projektów jest odbiór produktów spożywczych, które nie nadają się już do sprzedaży, ale wciąż mogą służyć jako wartościowa pasza dla zwierząt. Dzięki współpracy z lokalnymi hurtowniami przekazują te produkty okolicznym rolnikom, ograniczając marnowanie żywności.

Zbiórka: Zrzutka na ZeroWaste – FUNDACJA LUBIĘ TO | Pomagam.pl

Źródło: mat. org.

Play Video

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Międzynarodowe Mistrzostwa Polski Sommelierów

TRENDBOOK HORECA

Bocuse d’Or on Tour w jesiennej odsłonie

Mięso komórkowe w Polsce? Główny szef kuchni Sodexo przeciera szlaki

Start programu Talents United By Transgourmet – znamy polskiego uczestnika pierwszej edycji wydarzenia!

W branży HoReCa jest klimat na ekologiczne rozwiązania