...

Aktualności

Akademia Pizzy w nowej odsłonie. Bidfood prezentuje specjalistyczne studio kulinarne

Akademia Pizzy w nowej odsłonie. Bidfood prezentuje specjalistyczne studio kulinarne

Specjalnie dla klientów Bidfood została otwarta Akademia Pizzy – nowoczesne studio kulinarne, które jest sercem włoskiej kuchni dla profesjonalistów branży HoReCa. Wyposażona w profesjonalne piece do wypieku (Scugnizzo Napoletano SCN-6 oraz OEM Supertop 635 L), a także wyspę warsztatową do pracy nad idealnym ciastem, otwiera swoje drzwi dla wszystkich, którzy chcą zgłębić tajniki przygotowywania prawdziwej włoskiej pizzy i nie tylko.

W Akademii Pizzy uczestnicy warsztatów mają niepowtarzalną okazję, aby zdobyć wiedzę na temat składników i receptur na wszystkie rodzaje włoskiego przysmaku, m.in. pizzę neapolitańską, rzymską, pinsę, czy prefermenty jak biga i poolish. Pod okiem doświadczonych pizzaiolo, zyskują szansę nie tylko na przetestowanie swoich umiejętności, ale także spróbowanie efektów swojej pracy. To wyjątkowe miejsce stworzone zostało z myślą o pasjonatach kuchni śródziemnomorskiej. Oferuje szkolenia z różnych specjałów kuchni danego kraju czy regionu.

Akademia Pizzy w nowej odsłonie. Bidfood prezentuje specjalistyczne studio kulinarne

Akademia Pizzy jest miejscem przeznaczonym przede wszystkim dla profesjonalistów z branży horeca, w tym dla restauracji serwujących kuchnię śródziemnomorską, pizzerii, trattorii, hoteli oraz lokali z włoskimi pozycjami w karcie menu. Jak mówi Patryk Bujacz, manager Pinia Food, czyli projektu poświęconego kuchni śródziemnomorskiej w Bidfood – Chcieliśmy stworzyć miejsce spotkań dla przedstawicieli włoskiej kuchni, gdzie restauratorzy będą mogli wymienić się doświadczeniami, a dwudniowy event otwarcia był pierwszym z wielu tego typu. Zależało nam na tym, aby klienci Bidfood znaleźli tutaj inspiracje, wiedzę oraz najnowsze trendy.

Uzupełnieniem oferty stworzonej specjalnie dla naszych klientów w Akademii Pizzy jest ekspozycja asortymentu win oraz alkoholi mocnych Fine Wine. Przygotowana z myślą o kuchni śródziemnomorskiej pozwala zbudować kompletną kartę menu w lokalach serwujących włoskie specjały.

Otwarcie Akademii to również okazja do pochwalenia się nowymi sprzętami, które z pewnością podniosą jakość oferowanych usług. Wśród nowości znajduje się krajalnica Berkel Volano B114, linia kuchenna marki Mareno, a także ekspres do kawy Sanremo. Te nowoczesne urządzenia zapewnią najwyższą jakość przygotowywanych potraw i napojów.

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do odwiedzenia Akademii Pizzy i doświadczenia wyjątkowej atmosfery tego miejsca. To idealna okazja, aby nie tylko nauczyć się, jak tworzyć doskonałą pizzę, ale także do podzielenia się pasją do włoskiej kuchni z innymi entuzjastami.

Akademia Pizzy w nowej odsłonie. Bidfood prezentuje specjalistyczne studio kulinarne

Nowy oddział Bidfood we Wrocławiu

Akademia Pizzy znajduje się w nowo otwartym oddziale Bidfood we Wrocławiu. Podczas budowy zastosowano nowoczesne, energooszczędne rozwiązania, zapewniające wydajność operacyjną na najwyższym poziomie. Magazyn jest jednym z najnowocześniejszych w Polsce, wykorzystuje innowacyjne technologie m.in. układ chłodniczy oparty na CO2 z odzyskiem ciepła oraz instalację wolną od freonu.

Wszystkie te innowacje przekładają się bezpośrednio na korzyści dla naszych klientów. Dzięki nim jesteśmy w stanie zoptymalizować szybkość obsługi, jeszcze bardziej zadbać o jakość i świeżość produktów, a także poszerzyć dostępność asortymentu.

Poniżej najważniejsze informacje:

  • powierzchnia magazynowa 10 000 m2 – jest to magazyn wysokiego składowania o pojemności 12 000 palet, 21 ramp i dwie bramy poziomu 0, a ponadto biurowiec o powierzchni 1400 m2,
  • flota 49 aut,
  • obsługujemy 1800 klientów miesięcznie,
  • realizujemy blisko 12 000 dostaw w miesiącu,
  • zatrudniamy około 200 pracowników.
  • całość obiektu jest zasilana agregatem prądotwórczym zabezpieczającym nasze potrzeby w 100% oraz instalacją fotowoltaiczną (biurowiec), a także kolektorami słonecznymi na rzecz CWU
  • magazyn składa się z wielu komór o różnej temperaturze, które są monitorowane na bieżąco (specjalistyczny system BMS), dzięki czemu zapewniamy bezpieczeństwo oraz najwyższą jakoś naszego asortymentu.

Akademia Pizzy w nowej odsłonie. Bidfood prezentuje specjalistyczne studio kulinarne

O Bidfood

Bidfood to ogólnopolski dostawca produktów i usług dla branży horeca. Od ponad 30 lat łączy pasję do biznesu z pasją do gastronomii. W ofercie ma 7 tys. produktów z różnych dziedzin kuchni, w tym owoce, warzywa, mięsa, ryby, owoce morza, nabiał, tłuszcze, pieczywo, produkty sypkie, wegetariańskie, wegańskie, napoje, produkty non food i wiele innych. Klienci Bidfood mogą liczyć na kompleksowe wsparcie w prowadzeniu biznesu, m.in. pomoc w doborze produktów przeznaczonych dla każdego profilu gastronomii oraz szeroką ofertę szkoleń i warsztatów kulinarnych.

Źródło: Bidfood

Akademia Pizzy w nowej odsłonie. Bidfood prezentuje specjalistyczne studio kulinarne

Akademia Pizzy w nowej odsłonie. Bidfood prezentuje specjalistyczne studio kulinarne

Specjalnie dla klientów Bidfood została otwarta Akademia Pizzy – nowoczesne studio kulinarne, które jest sercem włoskiej kuchni dla profesjonalistów branży HoReCa. Wyposażona w profesjonalne piece do wypieku (Scugnizzo Napoletano SCN-6 oraz OEM Supertop 635 L), a także wyspę warsztatową do pracy nad idealnym ciastem, otwiera swoje drzwi dla wszystkich, którzy chcą zgłębić tajniki przygotowywania prawdziwej włoskiej pizzy i nie tylko.

W Akademii Pizzy uczestnicy warsztatów mają niepowtarzalną okazję, aby zdobyć wiedzę na temat składników i receptur na wszystkie rodzaje włoskiego przysmaku, m.in. pizzę neapolitańską, rzymską, pinsę, czy prefermenty jak biga i poolish. Pod okiem doświadczonych pizzaiolo, zyskują szansę nie tylko na przetestowanie swoich umiejętności, ale także spróbowanie efektów swojej pracy. To wyjątkowe miejsce stworzone zostało z myślą o pasjonatach kuchni śródziemnomorskiej. Oferuje szkolenia z różnych specjałów kuchni danego kraju czy regionu.

Akademia Pizzy w nowej odsłonie. Bidfood prezentuje specjalistyczne studio kulinarne

Akademia Pizzy jest miejscem przeznaczonym przede wszystkim dla profesjonalistów z branży horeca, w tym dla restauracji serwujących kuchnię śródziemnomorską, pizzerii, trattorii, hoteli oraz lokali z włoskimi pozycjami w karcie menu. Jak mówi Patryk Bujacz, manager Pinia Food, czyli projektu poświęconego kuchni śródziemnomorskiej w Bidfood – Chcieliśmy stworzyć miejsce spotkań dla przedstawicieli włoskiej kuchni, gdzie restauratorzy będą mogli wymienić się doświadczeniami, a dwudniowy event otwarcia był pierwszym z wielu tego typu. Zależało nam na tym, aby klienci Bidfood znaleźli tutaj inspiracje, wiedzę oraz najnowsze trendy.

Uzupełnieniem oferty stworzonej specjalnie dla naszych klientów w Akademii Pizzy jest ekspozycja asortymentu win oraz alkoholi mocnych Fine Wine. Przygotowana z myślą o kuchni śródziemnomorskiej pozwala zbudować kompletną kartę menu w lokalach serwujących włoskie specjały.

Otwarcie Akademii to również okazja do pochwalenia się nowymi sprzętami, które z pewnością podniosą jakość oferowanych usług. Wśród nowości znajduje się krajalnica Berkel Volano B114, linia kuchenna marki Mareno, a także ekspres do kawy Sanremo. Te nowoczesne urządzenia zapewnią najwyższą jakość przygotowywanych potraw i napojów.

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do odwiedzenia Akademii Pizzy i doświadczenia wyjątkowej atmosfery tego miejsca. To idealna okazja, aby nie tylko nauczyć się, jak tworzyć doskonałą pizzę, ale także do podzielenia się pasją do włoskiej kuchni z innymi entuzjastami.

Akademia Pizzy w nowej odsłonie. Bidfood prezentuje specjalistyczne studio kulinarne

Nowy oddział Bidfood we Wrocławiu

Akademia Pizzy znajduje się w nowo otwartym oddziale Bidfood we Wrocławiu. Podczas budowy zastosowano nowoczesne, energooszczędne rozwiązania, zapewniające wydajność operacyjną na najwyższym poziomie. Magazyn jest jednym z najnowocześniejszych w Polsce, wykorzystuje innowacyjne technologie m.in. układ chłodniczy oparty na CO2 z odzyskiem ciepła oraz instalację wolną od freonu.

Wszystkie te innowacje przekładają się bezpośrednio na korzyści dla naszych klientów. Dzięki nim jesteśmy w stanie zoptymalizować szybkość obsługi, jeszcze bardziej zadbać o jakość i świeżość produktów, a także poszerzyć dostępność asortymentu.

Poniżej najważniejsze informacje:

  • powierzchnia magazynowa 10 000 m2 – jest to magazyn wysokiego składowania o pojemności 12 000 palet, 21 ramp i dwie bramy poziomu 0, a ponadto biurowiec o powierzchni 1400 m2,
  • flota 49 aut,
  • obsługujemy 1800 klientów miesięcznie,
  • realizujemy blisko 12 000 dostaw w miesiącu,
  • zatrudniamy około 200 pracowników.
  • całość obiektu jest zasilana agregatem prądotwórczym zabezpieczającym nasze potrzeby w 100% oraz instalacją fotowoltaiczną (biurowiec), a także kolektorami słonecznymi na rzecz CWU
  • magazyn składa się z wielu komór o różnej temperaturze, które są monitorowane na bieżąco (specjalistyczny system BMS), dzięki czemu zapewniamy bezpieczeństwo oraz najwyższą jakoś naszego asortymentu.

Akademia Pizzy w nowej odsłonie. Bidfood prezentuje specjalistyczne studio kulinarne

O Bidfood

Bidfood to ogólnopolski dostawca produktów i usług dla branży horeca. Od ponad 30 lat łączy pasję do biznesu z pasją do gastronomii. W ofercie ma 7 tys. produktów z różnych dziedzin kuchni, w tym owoce, warzywa, mięsa, ryby, owoce morza, nabiał, tłuszcze, pieczywo, produkty sypkie, wegetariańskie, wegańskie, napoje, produkty non food i wiele innych. Klienci Bidfood mogą liczyć na kompleksowe wsparcie w prowadzeniu biznesu, m.in. pomoc w doborze produktów przeznaczonych dla każdego profilu gastronomii oraz szeroką ofertę szkoleń i warsztatów kulinarnych.

Źródło: Bidfood

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski zwycięzcami KPP 2022

Kieliszki na Próżnej – z winem i… pomysłami

Bocuse d’Or Poland 2023 – zgłoszenia tylko do 31 maja!

Wielokrotnie nagradzane bezpłatne szkolenie Tork VR CleanHands jest teraz jeszcze łatwiej dostępne dla użytkowników

Smakowity biznes, czyli co się działo na targach POLAGRA 2023

Piekarnia rzemieślnicza Chaud Pain otwiera nowe punkty w stolicy

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.