Aktualności

1. urodziny Złotego Horyzontu! Kolacja degustacyjna w malowniczej Szklarskiej Porębie

1. urodziny Złotego Horyzontu! Kolacja degustacyjna w malowniczej Szklarskiej Porębie

Złoty Horyzont zaprasza na wyjątkową rocznicę, gdzie smak i sztuka kulinarna spotykają się w harmonijnym tańcu z występem Marcina Wyrostka – lokalnego akordeonisty, zwycięzcy II edycji “Mam Talent”.

Z okazji 1. urodzin Złoty Horyzont, położony w w malowniczej Szklarskiej Porębie, zaprasza na niezapomnianą kulinarną podróż, którą zagotują znani i lubiani szefowie.

Ten wyjątkowy wieczór poprowadzi Paweł Gruba, który przez sześciu sezonów był managerem restauracji w programie Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia, gdzie dowodzi salą i zespołem kelnerskim.

Mistrzowie kulinarnych wyzwań:

  • Kamil Tłuczek – szef kuchni restauracji Patio w Grand Hotelu Boutique w Rzeszowie oraz Starym Browarze Rzeszowskim, reprezentant Polski i zwycięzca w europejskim finale konkursu Bocuse d’Or w norweskim Trondheim;
  • Paweł Kaczmarek – regionalny szef kuchni Unilever Food Solutions, trener kulinarny w Hotele Plus i Competence Training and Coaching, odbył staże w restauracjach odznaczonych w Przewodniku Michelin (Senses 1* Fangst w Oslo);
  • Przemysław Siembab, Szef Kuchni Złoty Horyzont Resort.

 

Specjalnie na tę okazję zostało przygotowane wyrafinowane menu degustacyjne.

Przystawka zimna
– Sezonowany łosoś / sernik z wasabi /piklowany fenkuł
– Tarte Tatin z burakiem, kozim serem, tymiankiem/karmelizowane orzechy włoskie/ puree z topinamburu (danie wegetariańskie),

Przystawka ciepła
– grasica cielęca/puree z kasztanow/ emulsja szczypiorkowa/ zielony groszek/ kus kus z kalafior

Zupa
– Consommé z pieczonych pomidorów/ quenelle z kurczaka corn fed/ grillowany borowik/ makaron z crêpe ręcznie siekany

Danie główne
– Asiette z selera/ sos paprykowy/ biała fasola/ pomidor/ olej poroey/ jabłko
– Mostek wołowy / puree musztardowe / buraki / demi glace

Deser
– Parfait miodowe/ glazura rokitnikowa/ kruszonka z białej czekolady/ mus z zielonego jabłka
– Wytrawna czekolada/ sable kawowe/ likier karmelowy z solą morską/ coulis z brusznicy/ lody pistacjowe

Regionalny artysta, Marcin Wyrostek, utalentowany akordeonista i zwycięzca II edycji “Mam Talent”, rozbłyśnie ekstrawagancką grą, a lokalna pasja wprowadzi gości w niezapomnianą atmosferę, łącząc smak wykwintnych potraw z muzyką, która poruszy serca!

Źródło: Złoty Horyzont

1. urodziny Złotego Horyzontu! Kolacja degustacyjna w malowniczej Szklarskiej Porębie

1. urodziny Złotego Horyzontu! Kolacja degustacyjna w malowniczej Szklarskiej Porębie

Złoty Horyzont zaprasza na wyjątkową rocznicę, gdzie smak i sztuka kulinarna spotykają się w harmonijnym tańcu z występem Marcina Wyrostka – lokalnego akordeonisty, zwycięzcy II edycji “Mam Talent”.

Z okazji 1. urodzin Złoty Horyzont, położony w w malowniczej Szklarskiej Porębie, zaprasza na niezapomnianą kulinarną podróż, którą zagotują znani i lubiani szefowie.

Ten wyjątkowy wieczór poprowadzi Paweł Gruba, który przez sześciu sezonów był managerem restauracji w programie Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia, gdzie dowodzi salą i zespołem kelnerskim.

Mistrzowie kulinarnych wyzwań:

  • Kamil Tłuczek – szef kuchni restauracji Patio w Grand Hotelu Boutique w Rzeszowie oraz Starym Browarze Rzeszowskim, reprezentant Polski i zwycięzca w europejskim finale konkursu Bocuse d’Or w norweskim Trondheim;
  • Paweł Kaczmarek – regionalny szef kuchni Unilever Food Solutions, trener kulinarny w Hotele Plus i Competence Training and Coaching, odbył staże w restauracjach odznaczonych w Przewodniku Michelin (Senses 1* Fangst w Oslo);
  • Przemysław Siembab, Szef Kuchni Złoty Horyzont Resort.

 

Specjalnie na tę okazję zostało przygotowane wyrafinowane menu degustacyjne.

Przystawka zimna
– Sezonowany łosoś / sernik z wasabi /piklowany fenkuł
– Tarte Tatin z burakiem, kozim serem, tymiankiem/karmelizowane orzechy włoskie/ puree z topinamburu (danie wegetariańskie),

Przystawka ciepła
– grasica cielęca/puree z kasztanow/ emulsja szczypiorkowa/ zielony groszek/ kus kus z kalafior

Zupa
– Consommé z pieczonych pomidorów/ quenelle z kurczaka corn fed/ grillowany borowik/ makaron z crêpe ręcznie siekany

Danie główne
– Asiette z selera/ sos paprykowy/ biała fasola/ pomidor/ olej poroey/ jabłko
– Mostek wołowy / puree musztardowe / buraki / demi glace

Deser
– Parfait miodowe/ glazura rokitnikowa/ kruszonka z białej czekolady/ mus z zielonego jabłka
– Wytrawna czekolada/ sable kawowe/ likier karmelowy z solą morską/ coulis z brusznicy/ lody pistacjowe

Regionalny artysta, Marcin Wyrostek, utalentowany akordeonista i zwycięzca II edycji “Mam Talent”, rozbłyśnie ekstrawagancką grą, a lokalna pasja wprowadzi gości w niezapomnianą atmosferę, łącząc smak wykwintnych potraw z muzyką, która poruszy serca!

Źródło: Złoty Horyzont

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

SERY & WINO w hotelu Skipper. Cóż to był za wieczór!

Nieskazitelna czystość szkła w sztuce barmańskiej

Jerzy Pasikowski przewodniczącym jury III Mistrzostw Polski w Dziczyźnie!

Wielkopolski Kucharz Roku 2023 – lista uczestników i skład jurorów

Ruszyły przygotowania do Bocuse d’Or Poland 2025

Festiwal Kuchni Międzynarodowej