Aktualności

1. urodziny Złotego Horyzontu! Kolacja degustacyjna w malowniczej Szklarskiej Porębie

1. urodziny Złotego Horyzontu! Kolacja degustacyjna w malowniczej Szklarskiej Porębie

Złoty Horyzont zaprasza na wyjątkową rocznicę, gdzie smak i sztuka kulinarna spotykają się w harmonijnym tańcu z występem Marcina Wyrostka – lokalnego akordeonisty, zwycięzcy II edycji “Mam Talent”.

Z okazji 1. urodzin Złoty Horyzont, położony w w malowniczej Szklarskiej Porębie, zaprasza na niezapomnianą kulinarną podróż, którą zagotują znani i lubiani szefowie.

Ten wyjątkowy wieczór poprowadzi Paweł Gruba, który przez sześciu sezonów był managerem restauracji w programie Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia, gdzie dowodzi salą i zespołem kelnerskim.

Mistrzowie kulinarnych wyzwań:

  • Kamil Tłuczek – szef kuchni restauracji Patio w Grand Hotelu Boutique w Rzeszowie oraz Starym Browarze Rzeszowskim, reprezentant Polski i zwycięzca w europejskim finale konkursu Bocuse d’Or w norweskim Trondheim;
  • Paweł Kaczmarek – regionalny szef kuchni Unilever Food Solutions, trener kulinarny w Hotele Plus i Competence Training and Coaching, odbył staże w restauracjach odznaczonych w Przewodniku Michelin (Senses 1* Fangst w Oslo);
  • Przemysław Siembab, Szef Kuchni Złoty Horyzont Resort.

 

Specjalnie na tę okazję zostało przygotowane wyrafinowane menu degustacyjne.

Przystawka zimna
– Sezonowany łosoś / sernik z wasabi /piklowany fenkuł
– Tarte Tatin z burakiem, kozim serem, tymiankiem/karmelizowane orzechy włoskie/ puree z topinamburu (danie wegetariańskie),

Przystawka ciepła
– grasica cielęca/puree z kasztanow/ emulsja szczypiorkowa/ zielony groszek/ kus kus z kalafior

Zupa
– Consommé z pieczonych pomidorów/ quenelle z kurczaka corn fed/ grillowany borowik/ makaron z crêpe ręcznie siekany

Danie główne
– Asiette z selera/ sos paprykowy/ biała fasola/ pomidor/ olej poroey/ jabłko
– Mostek wołowy / puree musztardowe / buraki / demi glace

Deser
– Parfait miodowe/ glazura rokitnikowa/ kruszonka z białej czekolady/ mus z zielonego jabłka
– Wytrawna czekolada/ sable kawowe/ likier karmelowy z solą morską/ coulis z brusznicy/ lody pistacjowe

Regionalny artysta, Marcin Wyrostek, utalentowany akordeonista i zwycięzca II edycji “Mam Talent”, rozbłyśnie ekstrawagancką grą, a lokalna pasja wprowadzi gości w niezapomnianą atmosferę, łącząc smak wykwintnych potraw z muzyką, która poruszy serca!

Źródło: Złoty Horyzont

1. urodziny Złotego Horyzontu! Kolacja degustacyjna w malowniczej Szklarskiej Porębie

1. urodziny Złotego Horyzontu! Kolacja degustacyjna w malowniczej Szklarskiej Porębie

Złoty Horyzont zaprasza na wyjątkową rocznicę, gdzie smak i sztuka kulinarna spotykają się w harmonijnym tańcu z występem Marcina Wyrostka – lokalnego akordeonisty, zwycięzcy II edycji “Mam Talent”.

Z okazji 1. urodzin Złoty Horyzont, położony w w malowniczej Szklarskiej Porębie, zaprasza na niezapomnianą kulinarną podróż, którą zagotują znani i lubiani szefowie.

Ten wyjątkowy wieczór poprowadzi Paweł Gruba, który przez sześciu sezonów był managerem restauracji w programie Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia, gdzie dowodzi salą i zespołem kelnerskim.

Mistrzowie kulinarnych wyzwań:

  • Kamil Tłuczek – szef kuchni restauracji Patio w Grand Hotelu Boutique w Rzeszowie oraz Starym Browarze Rzeszowskim, reprezentant Polski i zwycięzca w europejskim finale konkursu Bocuse d’Or w norweskim Trondheim;
  • Paweł Kaczmarek – regionalny szef kuchni Unilever Food Solutions, trener kulinarny w Hotele Plus i Competence Training and Coaching, odbył staże w restauracjach odznaczonych w Przewodniku Michelin (Senses 1* Fangst w Oslo);
  • Przemysław Siembab, Szef Kuchni Złoty Horyzont Resort.

 

Specjalnie na tę okazję zostało przygotowane wyrafinowane menu degustacyjne.

Przystawka zimna
– Sezonowany łosoś / sernik z wasabi /piklowany fenkuł
– Tarte Tatin z burakiem, kozim serem, tymiankiem/karmelizowane orzechy włoskie/ puree z topinamburu (danie wegetariańskie),

Przystawka ciepła
– grasica cielęca/puree z kasztanow/ emulsja szczypiorkowa/ zielony groszek/ kus kus z kalafior

Zupa
– Consommé z pieczonych pomidorów/ quenelle z kurczaka corn fed/ grillowany borowik/ makaron z crêpe ręcznie siekany

Danie główne
– Asiette z selera/ sos paprykowy/ biała fasola/ pomidor/ olej poroey/ jabłko
– Mostek wołowy / puree musztardowe / buraki / demi glace

Deser
– Parfait miodowe/ glazura rokitnikowa/ kruszonka z białej czekolady/ mus z zielonego jabłka
– Wytrawna czekolada/ sable kawowe/ likier karmelowy z solą morską/ coulis z brusznicy/ lody pistacjowe

Regionalny artysta, Marcin Wyrostek, utalentowany akordeonista i zwycięzca II edycji “Mam Talent”, rozbłyśnie ekstrawagancką grą, a lokalna pasja wprowadzi gości w niezapomnianą atmosferę, łącząc smak wykwintnych potraw z muzyką, która poruszy serca!

Źródło: Złoty Horyzont

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Dobry start GASTROTARGÓW SMAKKi

Eliminacje za nami! Znamy finalistów konkursu Les Chefs en Or Polska Edycja 

Znamy nazwiska finalistów Trophée Mille Poland 2024

Bun bo nam bo – w czym tkwi sekret tego azjatyckiego dania?

Rozpoczynamy sezon na food trucki. O czym pamiętać, wchodząc w świat street foodu?

Nowe, sezonowe smaki w menu Novej Woli. W roli głównej – grzyby!